Kombinacija testenine i pikantnog sosa osvaja već na prvi zalogaj.

Kako je ovaj specijalitet dostizao popularnost, tako se i njegov recept menjao te ga danas svi prave na različite načine. Međutim, to je daleko od originalnog recepta koji su osmislili Italijani. U Srbiji se bolonjeze pripremaju tako što se proprži meso na luku i ubaci u sos od kuvanog paradajza i začina.
Iznenadićete se kada vidite kako se zapravo pripremaju čuvene špagete bolonjeze. Uživajte u originalnom receptu omiljenog italijanskog specijaliteta.
Sastojci:
250 gr mlevene junetine
250 gr mlevene svinjetine
100 gr slanine
50 gr koncentrovanog paradajza
50 gr maslaca
3 kašike maslinovog ulja
1 čaša mleka
1 čaša crnog vina
1 šargarepa
1 crveni luk
1 štapić celera
1 goveđa kocka za supu
300 ml vode
so
biber
Priprema:
Zagrejte na srednjoj jačini šporeta maslac i maslinovo ulje te dodajte sitno iseckanu šargarepu. Dinstajte je dok ne omekša nekih desetak minuta. Dodajte sitno seckani luk i celer te poklopite da se dinsta sve dok ne omekšaju i luk postane staklast. Za to vreme iseckajte sitno slaninu i stavite da se dinasta. Takođe, dodajte mešano mleveno meso. Ostavite da se dinsta oko 30 minuta.
Dodajte čašu crnog vina i ostavite da skroz ispari. Zatim jelu dodajte paradajz, so i biber kao i male istopljene goveđe super ( napravljene od juneće kocke i 300 ml vode). Na kraju dodajte čašu mlijeka. Mleko se dodaje po originalnom receptu. Dobro promešajte i dodajte ponovo so i biber ako je potrebno. Kuvajte jos kojih 5 minuta.
(Kurir.rs/Coolinarika)
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU