Oglas
· · Komentari: 0
TRIKOVI ISKUSNIH DOMAĆICA

Ne bacajte STABLJIKE svežeg začinskog bilja! Evo kako možete da ih ISKORISTITE u kuhinji

Bake su nas savetovale da se ništa od hrane iz kuhinje ne baca

1674948145_299278_shutterstock-784925455_f.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Sigurno svaka domaćica dodaje sveže začinske biljke prilikom pripreme raznih jela. Može biti peršun i kopar i bosiljak.  Ali, za hranu se uglavnom koriste zeleni listovi, a stabljike obično sve bacaju, posebno kada postanu guste i tvrde.

Pročitajte još: Ova NAMIRNICA najviše goji, a mnogima je NEIZOSTAVNI deo doručka: Najgore je ako se jede uz jutarnju kafu

Ali u stvari, stabljike se takođe mogu koristiti i evo nekoliko načina da ih koristite.

Kuvanje hrane

Sveže stabljike od zelenila mogu se vezati koncem ili staviti u platnenu kesu i dodati pri ključanju supe ili krompira. A nakon što se krompir ili supa kuvaju, stabljike treba ukloniti i baciti. Dok se kuvaju u supi ili pored krompira, daće im neverovatan ukus.

Pročitajte još: Pileće pljeskavice sa povrćem: Drugačije od onih na koje smo se navikli (RECEPT)

Ubacite ih u blender

Stabljike svežeg bilja mogu se iseći i izbušiti blenderom. Dobijena smeša se može dodati bilo gde. Možete ga čak zamrznuti i koristiti tokom cele godine, dodajući onoliko koliko vam je potrebno u tom trenutku.

Pročitajte još: PRIPREMA ZIMNICE: Napravite domaći AJVAR po ORIGINALNOM receptu

Jednostavan način upotrebe ove mešavine je da je dodate u omekšali puter, izmiksate i onda namažete na sendviče. U zelje isečeno na komade možete dodati i beli luk i semenke ili orahe, izbušiti blenderom i takođe pomešati sa puterom. Ovo ulje će imati još bolji ukus.

Osušite ih

Stabljike svežeg bilja mogu se osušiti, iseckati i pomešati sa solju. Ili sa drugim začinima. I onda ga koristite na način na koji ste navikli.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas