Sjajan pekarski trik za testo koji mnogi nisu znali.
![1733322293_1024310_shutterstock-2476870817_orig.jpg](/cache/images/5/a/1/3/b/5a13b3f37a1f30ff0a720a6eae62d6e2f32cd36e.jpg)
Postoje razni recepti i trikovi za različite vrste testa koji omogućavaju i ne tako iskusnim domaćicama da naprave ukusan hleb, peciva. Iskusni pekari su otkrili šta oni dodaju u testo kako bi ono imalo savršen ukus i teksturu.
Reč je o sastojku koji svi imaju kod kuće, a to je puter.
Puter se često nalazi u sastojcima za testo, ali ga nikada niste dodavali na ovaj način. Obično se dodajte puter u komadu sobne temperature ili istopljeni puter, a mi vam savetujemo da ga malo pržite pre dodavanja u testo.
Šta treba da uradite?
Stavite puter u tiganj i kada se istopi pržite ga još 7-8 minuta i sve vreme mešajte. Zatim ga sipajte u neku posudu i ostavite da se ohladi. U testo dodajte dobijenu smesu i lepo umesite. Peciva će biti neverovatno ukusna i mekana.
(Informer)
BONUS VIDEO