· · Komentari: 0

Proglašena je NAJBOLJA TURISTIČKA ATRAKCIJA na čitavom svetu, i nalazi se na samo 4 SATA VOŽNJE od Beograda: Ovaj grad preplavljen je srpskim turistima

Stranica "Stasher" objavila je listu najbolje i najgore ocenjenih turističkih atrakcija na svetu

1680085814_shutterstock_2155259953-Budimpesta-naslovmna.jpg
Photo: Shutterstock

Postoji mnogo turističkih atrakcija širom sveta koje su nezaobilazne tokom putovanja i često možete naleteti na preporuku da ih posetite. Ipak, ponekad se desi da turisti ostanu razočarani, odnosno, pitaju se da li je to zaista bilo to i da li je vredno tolike pažnje. Tim povodom stranica "Stasher" objavila je listu najbolje i najgore ocenjenih turističkih atrakcija na svetu.

Spisak je sastavljen na temelju recenzija na Guglu, kvaliteta smeštaja, udaljenosti do najbližog međunarodnog aerodroma, sigurnosti turista, pa čak i popularnosti na TikToku, najpopularnijoj društvenoj mreži današnjice.

Kada je reč o najgore ocenjenim turističkim atrakcijama sveta, prvo mesto na ovom spisku zauzela je Holivudska staza slavnih u Los Anđelesu, prenosi "Index.hr". U nastavku pogledajte celu listu najboljih i najgorih turističkih atrakcija.

Top 10 najboljih turističkih atrakcija na svetu:

1. Zgrada mađarskog parlamenta u Budimpešti, Mađarska

2. Diznilend Pariz, Francuska

3. Plava laguna, Island

4. Španski trg u Sevilji, Španija

5. Kompleks hramova Angkor Vat, Kambodža

6. Bazilika svetog Petra, Italija

7. Spektakularna knjižara El Ateneo Grand Splendid u Buenos Airesu, Argentina

8. Akropolj u Atini, Grčka

9. Muzej Novog Zelanda, Novi Zeland

10. Statua Hrista Spasitelja, Brazil

Top 10 najgorih turističkih atrakcija na svetu: 

1. Holivudska staza slavnih, LA

2. Kapali čaršija, Turska

3. Tadž Mahal, Indija

4. Zabavni park Busch Gardens, SAD

5. Zabavni park Lotte World, Južna Koreja

6. Luka Viktorija, Hong Kong

7. Tematski park Ocean Park, Hong Kong

8. Svetilište Fushimi Inari Taisha, Japan

9. Kineski zid, Kina

10. Tematski park Everland, Južna Koreja

 

BONUS  VIDEO: 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.