Oglas
· · Komentari: 0
Učenje

1+1: Upiši jedan kurs, drugi online kurs dobiješ na poklon

Ako postoji način da poboljšate svoju budućnost, da li biste se odlučili da to učinite?

1598953827_kursevi-jezika.jpg
Foto: Promo
Oglas

Vrlo je verovatno da bi mnogi pomislili da to baš i nije tako lako kao što izgleda, pa bi verovatno odustali i pre nego što su počeli.

Ipak, postoji nešto što svako od nas može da učini, kako bi zaista svoju budućnost učinio boljom, ali često tako jednostavne stvari prođu neopaženo.

Dobro je poznato da jedino ulaganje u lični razvoj na različitim poljima, može u velikoj meri da nam pomogne da zaista svoj život učinimo lepšim. Ipak, tu je potrebna doslednost i disciplinovanost, a upravo to je ono što mnogima od nas neretko manjka. Ali ako ipak u nekom trenutku odlučite da zaista uložite u svoju edukaciju, nema boljeg načina nego da počnete od učenja ili usavršavanja nekog stranog jezika.

Znanje engleskog jezika kao imperativ

Gde god da odete van zemlje, nema sumnje da će vam biti potrebno znanje makar engleskog jezika. Svakako da je idealno ako znate jezik zemlje u koju putujete, ali to nije neophodno da biste se u njoj snašli.

Ukoliko aplicirate na konkurs za posao, u većini slučajeva će se od vas zahtevati da imate adekvatan nivo znanja engleskog jezika. Svakako da može biti iznet zahtev i za poznavanjem još nekog stranog jezika, a sve u zavisnosti od toga sa kompanijama iz koje zemlje se ostvaruje saradnja.

Kako naučiti strani jezik?

Podrazumeva se da uvek imate opciju da pokušate samostalno da savladate izabrani strani jezik. Iako to u osnovi nije loša ideja, vrlo je verovatno da ćete prilično brzo od nje odustati.

Važno je da znate da ipak nemate nikakvog razloga za brigu, ako želite da savladate neki strani jezik ili možda da poboljšate znanje koje ste ranije stekli. Na raspolaganju vam je Škola stranih jezika Akademije Oxford, koja je svojim dugogodišnjim postojanjem dokazala da joj treba pokloniti poverenje.

Foto: Promo

Tim pre što, uprkos izuzetno kvalitetnim kursevima brojnih stranih jezika, ova škola nudi i vrlo pristupačne cene. Stručni kadar, koji je sa puno pažnje odabran i koji podrazumeva stručnjake sa višegodišnjim iskustvom je sasvim dovoljan razlog da ne brinete, jer ćete imati priliku zaista da učite od najboljih predavača.

Ali tu nije kraj...

Ukoliko ste pomislili da je to sve što Škola stranih jezika Akademije Oxford nudi svojim polaznicima, iznenadićete se. Prijatno, naravno!

A ako tome dodate i informaciju da apsolutno svako, ko bude upisao kurs engleskog jezika u ovoj školi, ali i nemačkog, francuskog, ruskog, norveškog ili bilo kog drugog, dobija neverovatan poklon. Iako će možda zvučati prosto neverovatno da bi bilo istinito, svaki polaznik ove škole dobija mogućnost da potpuno besplatno pohađa i jedan od ponuđenih online kurseva.

Dovoljno je samo da odaberete kurs stranog jezika, koji želite da pohađate, te da počnete da razmišljate o tome koja je to oblast, koju još želite da savladate i to potpuno besplatno. Da li je to pisanje za web ili blog, kreativno pisanje ili poslovna komunikacija, odnosno tehnike pamćenja, potpuno je svejedno, jer su u ponudi besplatni online kursevi, kojima su upravo to osnovne teme. Svakako se možete odlučiti i za upoznavanje sa mapama uma, veštinama prezentovanja i sa nekom od ostalih tema, kojima su posvećeni gratis online kursevi.

Uz to, svako ko bude pohađao kurs nemačkog jezika, engleskog ili ma kog drugog iz ponude ove škole, će steći i priznati sertifikat o tome. A isto se odnosi i na besplatni kraći online kurs koji je pohađao. Naravno pod uslovom da na završnom testu ispuni zahteve organizatora.

Kursevi stranih jezika za decu

Svakako da u Školi stranih jezika Akademije Oxford misle i na najmlađe polaznike, kojima su na rspolaganju kako kursevi engleskog i nemačkog jezika, tako i mnogih drugih.

A da bi mališanima bilo omogućeno da na najbolji mogući način usvoje znanja, koja su propisana važečim nastavnim programom, predviđeno je da iskusni predavači maksimalno usklade aktivnosti sa potrebama dece konkretnog uzrasta.

Kasnije, ukoliko to budu želeli, znanja stečena u toku kurseva stranih jezika za decu, mogu upotpuniti kroz namenske edukacije za odrasle polaznike.

Nivo po nivo, do odličnog znanja

Možda vas sve to zbunjuje, što i nije čudno. Često slušamo o tome da je neko upisao recimo kurs nemačkog jezika i završio određeni nivo.

O čemu se zapravo radi?

Da bi kurs bilo kog stranog jezika bio organizovan u skladu sa pravilima, moraju se poštovati odgovarajući stabndardi. A u ovom slučaju je to Zajednički evropski referentni okvir za jezike, odnosno CEFR. Po pravilima tog standarda postoji ukupno 6 nivoa znanja nekog stranog jezika. Početni ili osnovni nivo je A 1, a za njim sledi A 2, odnosno viši početni, pa B 1 i B 2 (niži i viši srednji nivo), te C 1 i C 2 (niži i viši napredni nivo).

A u skladu sa nivoom znanja koje ima kandidat se i definiše na kom nivou bi trebalo da pohađa kurs. Po završetku kursa izabranog jezika će u ovoj školi biti organizovano testiranje, u skladu sa pravilima, nakon čega kandidat koji zadovolji jasno definisane kriterijume, postaje vlasnik priznatog sertifikata o poznavanju jezika na određenom nivou.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas