· · Komentari: 0
sreća

10 načina za za brže popravljanje raspoloženja: Sve je dostupno odmah

Najbitnije pravilo ispravnog življenja bi trebalo da glasi: ne komplikujte život više nego što je potrebno.

1610550107_Depositphotos_26633719_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Postoje mnoga laka rešenja koja vam mogu pomoći u trenucima kada se osećate loše i koja vas sa veoma malo truda mogu vratiti u život. Naravno, ne morate ih probati sve ođednom.

Popijte čašu vode

Umor može biti posledica dehidratacije. Konzumiranje tečnosti je najjednostavnije rešenje ovog problema, ali preporučuje se da to bude voda, a ne alkohol, sokovi ili topli napici.

Pročitajte još: SREĆA I MOTIVACIJA: Evo zašto je VAŽNO imati prijatelje na poslu

Namestite krevet
Ima nešto kod nenameštenog kreveta što ohrabruje lenijjost kod ljudi, a i pogledom na jastuk i frotire podsvesno se već spremate za spavanje i odmaranje, umesto da se koncentrišete na druge stvari koje morate da uradite tog dana

Istuširajte se

Tuširanje će vas sigurno osvežiti ako je iza vas bila duga noć. Čistoća tela će vas motivisati da budete uredni i u drugim stvarima.

Pojedite nešto

Možda ste neraspoloženi jer ste malo doručkovali? Ili ste malo doručkovali jer ste neraspoloženi? Kako god bilo, neće vam škoditi da prezalogajite nešto do ručka i podignete svoju energiju. Naravno, izbegavajte brzu hranu i grickalice. Voće je najbolja opcija za užinu.

Prošetajte se

Povremene pauze od napornih aktivnosti su neophodne ako želimo da zadržimo snagu za nastavak rada. Najbolje iskorišćeno slobodno vreme je ono koje provedemo napolju. Da biste razbistrili um i odmorili se najviše se preporučuju kratke šetnje u parkovima.

Foto: Deposit

Pročitajte još: Svaki drugi čovek NE VERUJE NIKOM, ali da li vi imate ove OSOBINE PRAVOG PRIJATELJA?

Promenite sredinu
Ovo je posebno bitno za ljude koji rade od kuće. S obzirom na to da isti posao možete da radite u kafiću, parku ili kod prijatelja, promena okruženja će vas sigurno osvežiti i povećati vam produktivnost.

Obucite drugu odeću

Nećete se osloboditi poslovnog stresa ako po dolasku kući ostanete u istoj garderobi koju ste nosili u kancelariji. Isto tako, ako vam ujutru fali motivacija, što pre izađate iz pidžame, tako ćete se brže aktivirati i krenuti da radite nešto korisno.

Popričajte s nekim

Ako vam se ne priča o vašim problemima, koristiće vam i neobavezan razgovor, makar da na trenutak zaboravite nedaće. Izbegavajte četovanje preko interneta i sms poruka.

Vežbajte

Blagi fizički napor će vas odmoriti od mentalnog napora i skrenuti misli od problema.

Pročitajte još: SUPERMOĆ KNJIGA: Čitanje ublažava stres, a reč "CIMET" aktivira osećaj za miris

Uradite nešto, ma koliko se činilo nebitnim

Ako ste u totalnoj letargiji i bez motivacije, postizanje bilo kakvih ciljeva će vam povratiti entuzijazam. To mogu biti male stvari kao što su sređivanje sobe ili odlazak u kupovinu. Kada se osetite korisnim, biće vam teže da ponovo budete bezvoljni i padnete u depresiju.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.