· · Komentari: 0
nega

3 jednostavna načina mogla bi da vam reše problem CELULITA

Naučno govoreći, celulit je rezultat metaboličkih poremećaja u potkožnoj masti.

1614102607_Depositphotos_11215036_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Suprotno uvreženom mišljenju, ovo nije bolest - svi imaju celulit, samo se faze razlikuju. Vidljivost celulita zavisi od mnogih faktora: genetike, nivoa svakodnevne aktivnosti, ishrane i pravilne nege. Već smo razgovarali o hrani i napicima koje je najbolje izbegavati da biste se rešili celulita. Brojne korisne navike takođe mogu pomoći u ovome - o njima govorimo u nastavku.

Pročitajte još: Srpska blogerka sa Malte: Nena Kay za Magazin Novosti otkriva neprikosnovene modne savete za sve dame (FOTO)

Suva masaža četkom

Masaža suvim četkanjem podstiče protok limfe i cirkulaciju krvi, uklanja mrtve ćelije kože i podstiče stvaranje novih. Redovnim sprovođenjem ovog postupka, koža na problematičnim mestima se zateže, a „kvrge“ celulita postaju manje primetne. Takođe pokušajte da započnete jutro skokovima zbog limfne drenaže, oni će pomoći ne samo da povećaju protok limfe, već i da se brže probudite.

Za masažu koristite četkicu sa prirodnim čekinjama, prolazeći kružnim pokretima kroz sva "problematična" područja.

Pravilna nega

Tržište kozmetike sada je toliko bogato i raznoliko da se čini da možete pronaći rešenje za bilo koji problem. Kada birate anticelulitnu negu, treba da budete svesni da bez pravilne ishrane i bar minimalne fizičke aktivnosti neće biti delotvorna. Međutim, ako su oboje prisutni u vašem životu, specijalizovana kozmetika će vam pomoći da ubrzate pojavu rezultata. Izaberite proizvode sa kafom (to mogu biti pilinzi ili kreme sa dodatkom kofeina), keramidima i prirodnim uljima. Takvi proizvodi mogu pomoći vašem telu podsticanjem limfnog toka, što dovodi do smanjenja pojave celulita i zatezanja kože, zbog čega će ona delovati glatko i elastičnije.

Pročitajte još: KOREJSKA kozmetika nastavlja da diktira trendove: Ove savete morate slediti u 2021. godini

Više vode

Ispravna ravnoteža vode u telu je ključ lepote i zdravlja. Naučno je dokazano da se čak i uz minimalnu dehidrataciju tela (nedostatak 3-4% tečnosti) postojeći celulit snažnije manifestuje, a novi se može pojaviti tamo gde ga nije bilo. Pokušajte da pijete 2 litra čiste vode (vode, a ne tečnosti) dnevno. Ovo će pomoći ne samo da se rešite omražene „narandžine kore“, već i značajno poboljšati celokupno zdravlje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.