Oglas
· · Komentari: 0
DOBROBITI KAFE

Četiri NEOBIČNA razloga zbog kojih bi trebalo da pijete KAFU

Ako vam ništa na svetu ne može nadmašiti miris sveže kuvane kae, verovatno ste pomalo zavisni, ali to nikako nije loša stvar!

1603290913_Depositphotos_191668488_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Sve je više istraživanja koja otkrivaju kako kafa (u umerenim količinama) može biti prilično dobra za vaše zdravlje. U nastavku saznajte koje su još, osim toliko potrebne energije, koristi koje možete dobiti iz svoje jutarnje šoljice kafe.

Kafa smanjuje rizik od dijabetesa

Nekoliko šoljica kafe na dan može umanjiti rizik od pojave dijabetesa tipa 2. Razlog je kombinacija hemikalija koje se nalaze u zrnima kafe, a koje igraju važnu ulogu u vašem metabolizmu. Jedna od tih hemikalija, poznata kao hlorogenska kiselina, čak bi mogla da smanji nivo glukoze u vašoj krvi.

Pročitajte još: Volite kafu? Evo razloga zbog kojeg ćete je OBOŽAVATI!

Kafa poboljšava vaše pamćenje

Istraživači na američkom univerzitetu "University of South Florida" otkrili su kako kofein i kafa mogu povećati nivo hormona koji pomaže u proizvodnji novih nervnih ćelija, a to može umanjiti rizik od pojave Alchajmerove bolesti.

Šoljica kafe dobra je za vaše zdravlje!

Studija objavljena u Circulation: Heart Failure otkriva kako je umerena konzumacija kafe (oko 2 šoljice na dan) povezana sa smanjenim rizikom od otkazivanje srca.

Pročitajte još: NAJČEŠĆE GREŠKE U SPREMANJU KAFE: Evo gde je svako od nas bar jednom pogrešio u pripremanju omiljenog napitka

Kafa umanjuje rizik od raka kože

Kafa (koja sadrži kofein) može umanjiti rizik od karcinoma baznih ćelija, najčešće vrste raka kože – tako barem kaže istraživanje objavljeno u Cancer Research. Treba spomenuti i da beskofeinska kafa nije imala ovakve učinke.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas