Oglas
· · Komentari: 0
SAZNAJEMO

SVE ĆE SE ZNATI U PONEDELJAK! Agencije prete LANČANIM BANKROTOM ako im se UKINU polise

Osguravajuće kuće bez problema izdaju polise agencijama koje su osnovane prošle nedelje, pa vlasnici agencija predlažu lančani bankrot!

1600509145_pexelsKofer.jpeg
Foto: Peksel
Oglas

O problemu koji su izazvale osiguravajuće kuće odlukom da od 1. oktobra neće više da izdaju polise o insolventnosti turističkim agencijama možete pročitati OVDE.

Šta će se, posle ove odluke osiguravača, događati sa turističkim agencijama u narednom periodu? Na ovo pitanje ćemo, možda, dobiti odgovor već u ponedeljak za kada je zakazan sastanak države, agencija i osiguravača.

Ni onima koji su plaćali!
Mnogi vlasnici agencija su već predložili bankrot kao najlakši način da se izvuku iz ove situacije. Međutim, mnoge agencije su uredno plaćale rate i nejasno je zašto ni njima osiguravači neće da produže polise!

Pročitajte još: "Ona će za mene uvek biti dete": Srpski turisti ostvarili REKORD po broju ŽALBI, a jedno pitanje svi PREPRIČAVAJU

Turističke agencije su u januaru bile prinuđene da kupe nove, skuplje polise o insolventnosti i time su pokrivene sa dve polise koje su u ukupnoj vrednosti od oko 700.000 evra. Naravno, svaka agencija je kupovala polisu na osnovu broja putnika koje je imala prethodne, 2019. godine.

Ugovor sa osiguravačima su agencije potpisale u januaru i polise još važe!

Pošto je ugovor sačinjen pre vanrednog stanja, vlasnici agencija smatraju da je nečuveno da ga osiguravači krše i predlažu lančani bankrot. Osiguravači, pak, misle da su agencije prekršile januarski dogovor neplaćajući rate tokom pandemije i smatraju da je njihovo poslovanje postalo previše rizično, a oni taj rizik ne žele da preuzmu na sebe.

Pročitajte još: Da li je OVO najveća PREVARA svih vremena ili ODLIČNA IDEJA? Svakako se "zgrće" veliki novac (FOTO)

Nisu plaćali rate
Agencijama od 1. oktobra polise neće važiti, jer mnogi tokom pandemije nisu plaćali rate za osiguranje. Agencije su odbijale da plaćaju rate tokom pandemije, jer u tri meseca polise nisu važile.
Sastanak je u ponedeljak i biće sve rešeno, kažu u JUTI.

- Mislim da će se na sastanku države i osiguravača rešiti ovaj problem koji je, ustvari, njihov, a ne agencija - kažu u JUTI.

Grci neće da vrate novac koji su uzeli od srpskih agencija još prošle godine!

Problem dodatno komplikuje odluka grčkih vlasnika objekata, hotela i apartmana koje su naše agencije zakupile za upravo završenu sezonu, da od svoje države traže "moratorijum" i da novac vlasnicima srpskih agencija mogu da vrate tek 2021. godine. To, praktično, znači da će se nastaviti agonija turista koji su uzeli vaučere od agencija za putovanja na koja nisu otišli ove godine.

Osiguravajuće kuće prodaju polise novoosnovanim agencijama, a starima - ne!

Pročitajte još: Potpuni HIT U SVETU: Ture u kojima otkrivaju KO IM JE DEDA plaćaju 8.000 evra, a dolazili su i u SRBIJU

Najveći problem za turiste predstavlja činjenica da su osiguravači počeli da prodaju polise o insolventnosti novoosnovanim agencijama. Time dovode u situaciju vlasnike agencija da proglase bankrot i otvorene nove firme pod tuđim imenom sa novim polisama i bez dugova.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas