· · Komentari: 0
DREVNA MEDICINA

AJURVEDSKA tehnika stara 5.000 godina: Dnevni tretman samoizlečenja u 10 minuta

Ova tehnika počiva na principu savladavanja veštine kontrolisanja svih funkcija koje treba da budu regulisane i umerene da bi se postigao jedan srećan i produktivan život.

1632172561_Depositphotos_463053058_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos

Ajurvedska tehnika samoizlečenja stara je oko 5.000 godina i bazira se na jednostavnim i delotvornim tehnikama vežbanja, koje traju po nekoliko minuta. Rezultati su vidljivi u kratkom roku, a one donose telesno, umno i duhovno samoozdravljenje.

Pročitajte još: Ovo su frizure koje daju VOLUMEN: Ako imate TANKU KOSU, ošišajte se OVAKO (FOTO)

Ajurvedska tehnika lečenja datira od pre 5000 godina. Veruje se da je ona majka svih nauka koje potiču sa Istoka, a uči nas da je tajna zdravlja u spoznaji kako se ponašati prema vlastitom telu. Ova tehnika počiva na principu savladavanja veštine kontrolisanja svih funkcija koje treba da budu regulisane i umerene da bi se postigao jedan srećan i produktivan život.

Iskoristite snagu sezamovog ulja u trajanju od 2 minuta. Posle pranja zuba i jezika, isperite dva minutra usta kašikom sezamovog ulja, ispljunite ga i isperite što toplijom vodom....

Jutarnje tehnike u trajanju od 6 minuta 

Očistite jezik u trajanju od najmanje 30 sekundi. Naime, nakon pranja zuba, skinite naslage sa jezika čistačem jezika, tupim nožićem ili četkicom. Jetra, žuč i bubrezi su organi koji pomažu našem organizmu da se oslobodi štetnih tvari. Kao posledica metaboličkih procesa, stvaraju se naslage i toksini na jeziku. Ako se ne uklone, posle izvesnog vremena blokiraju protok energije u telu.

Pročitajte još: Imaju posebnu simboliku: Deset prelepih imena za JESENJE BEBE

Iskoristite snagu sezamovog ulja u trajanju od 2 minuta. Posle pranja zuba i jezika, isperite dva minutra usta kašikom sezamovog ulja, ispljunite ga i isperite što toplijom vodom. Sezamovo ulje oslobađa desni naslaga, sprečava karijes i upalu desni, bogato je linolenskom kiselinom pa deluje i protiv gljivica, bakterija i virusa.

Samomasaža u trajanju od 3 minuta.  Za masažu vam je potrebna rukavica sirove svile ili meka četka. Masirajte svaki deo tela 10 od 20 puta, i to redosledom vrat, pa leđa dokle možete dohvatiti, zatim kružnim pokretima ramena pa ruke sve do prstiju. Deo iznad grudi masirajte blagim horizontalnim pokretima, stomak od gore prema dolje, pa sleva na desno, butine sa spoljne i unutrašnje strane i to od gore naniže, a kolena i stopala kružno. Masaža podstiče cirkulaciju i vraća energiju. Svaki segment kože je povezan sa određenim unutrašnjim organima, koji su posle masaže bolje prokrvljeni.

Pročitajte još: Sedam zanimljivih ŽENSKIH imena koja su izvedena od BILJAKA

Dnevne tehnike u trajanju od 2 minuta

Disanje koje opušta  u trajaju od 2 minuta. Udahnite vazduh kroz nos duboko u stomak, zadržite nekoliko sekundi, pa izdahnite kroz nos. Ne razmišljajte ni o čemu...

Popijte vruću vodu u trajanju od 30 sekundi. Kuvajte pola litre vode 10 od 15 min, sipajte u termos i svakih pola sata popijte po tri gutljaja. Zahvaljujući posebnim energetskim svojstvima, kuvana voda podstiče probavu i doprinosi izbacivanju štetnih materija iz organizma.

Pročitajte još: Dve VEŽBE disanja zbog kojih ćete reći NE cigarama

Disanje koje opušta  u trajaju od 2 minuta. Udahnite vazduh kroz nos duboko u stomak, zadržite nekoliko sekundi, pa izdahnite kroz nos. Ne razmišljajte ni o čemu. Ako vam je teško da se isključite, zamislite nešto lepo, plažu, vetar. Problemi, gnev i strah često dovode do organskih bolesti. Opuštanje pomaže i vama i vašim organima. U mozgu se proizvode endorfini, hormoni sreće, koji nas čine radosnima. 

Večernje tehnike u trajanju od 2 minuta

Podstaknite probavu i kvalitetan san za samo 2 minuta. Zagrejte malo na pari posudu sa sezamovim uljem. Prsnite nekoliko kapi na stomak, a zatim celom šakom kružnim pokretima blago masirajte stomak u smeru kretanja kazaljke na satu. Nakon toga ukvasite peškir toplom vodom i držite ga na stomaku dok je topao. Na kraju obrišite stomak. Ova blaga masaža olakšava probavu tako što stimuliše kontrakciju creva. Samim tim rešava problem nesanice koja se javlja kao posledica loše probave.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.