· · Komentari: 0
SAVET

AKNE, MIGRENA, HERPES, PERUT su samo neki od razloga zbog kojih NE TREBA DA SPAVATE SA MOKROM KOSOM

Mokra kosa može da izazove razne negativne posledice po vaše zdravlje.

1627489893_portrait-5428275_1920.jpg
Foto: Piksabej

Sigurno vam se barem jednom desilo da ste otišli na spavanje sa mokrom kosom zbog toga što ste bili preumorni da je osušite, ili što ste se ponadali da ćete ujutru imati lepu frizuru.

Nažalost, umesto lepe frizure ujutru vas mogu dočekati brojne neprijatnosti, od kojih su neke jako loše za zdravlje.

Pročitajte još: Ako vam se kosa mrsi posebno tokom leta, probajte "OBRNUTO PRANJE"

Migrena i bolovi u vratu

Naime, glavobolja, bol u vratu ili pak mišićni spazam mogu se dobiti ukoliko ste na spavanje otišli sa mokrom kosom.

U toku noći temperatura tela raste, a zbog mokre glave temperatura tog dela tela će padati, što će ujutru izazvati glavobolju.

S druge strane, bolovi u mišićima ili vratu će se pojaviti ukoliko spavate na boku. Tada će se jedna strana lica hladiti, dok će druga koja je na jastuku biti topla. Takve oscilacije u temperaturi izazvaće bolove.

Alergije

Ako imate naviku da spavate sa mokrom kosom, znajte da povećavate šanse za razvoj alergija.

Jastuk nikada neće moći adekvatno da se osuši, a jedne od najčešćih alergena su upravo grinje, kojima će odgovarati vlažna sredina.

Foto: Piksabej

Akne i herpes

Ukoliko vam je imunitet loš i skloni ste prehladi, spavanje sa mokrom kosom sigurno će doprineti tome da se razbolite, a uz prehladu možete zaraditi i herpes, odnosno groznicu na usni.

Još jedna neprijatnost koja vas može sačekati ujutru ako ste zaspali sa mokrom kosom su akne.

Demodeks folikulorum, grinja koja i stvara nepravilnosti na koži, raznmožava se u vlažnoj sredini, a mokra kosa će svakako tome doprineti.

Foto: Piksabej

Perut

Spavanje sa mokrom kosom i te kako utiče na perut. Topla jastučnica u kontaktu sa mokrom kosom ne daje dobre rezultate jer gljivicama zbog kojih se i perut stvara, odgovara vlažna i topla sredina.

Ukoliko planirate da se otarasite peruti, koristite adekvatne šampone, i obavezno osušite kosu fenom pre spavanja.

Loš kvalitet kose

Mokra kosa u kombinaciji sa mokrom jastičnicom dovodi do češćeg lomljenja i gubitka sjaja dlake.

Pored toga, kvalitet kose može znatno da se ošteti, što može dovesti i do njenog opadanja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.