Oglas
· · Komentari: 0
RODITELJSTVO

Ako dete PLAČE u tuđim rukama - NADRLJALI ste! Pod hitno nešto preduzmite!

Ako beba plače u tuđem naručju samo pokazuje da beba ume da pravi razliku između poznatih i nepoznatih osoba, jer želi da to radi samo majka.

1600672533_Depositphotos_123158130_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Prirodno je da se vaša beba oseća uznemireno kada niste pored nje, jer stručnjaci tvrde da je u pitanju zdrava simbioza majke i novorođenčeta, pa se strah od odvajanja definiše kao normalna faza u odrastanju koja traje do druge godine života.

Međutim, ako se ovakvo ponašanje produži i posle 24. meseca i traje duže od mesec dana u kontinuitetu, trebalo bi da povedete računa, jer može da signalizira da se radi o anksioznom poremećaju.

Pročitajte još: ZAŠTO su neke žene USPEŠNIJE od drugih? Evo odgovora u 13 lekcija, da li ste i vi takve?

Uznemirenost zbog razdvajanja od majke kod neke dece zna da bude veoma intenzivna i ona ne mogu da se opuste nijednog trenutka koji podrazumeva vreme provedeno bez majčinog prisustva, pa ne žele da idu ni na ekskurzije, rođendane vršnjaka, rekreativnu nastavu... Na samu pomisao da će negde otputovati bez majke unosi im nemir.

Ako je dete posle druge godine i dalje vezano za majku na sigurnom je putu da razvije razne fobije.

Stručnjaci upozoravaju da to, ako potraje, počinje da ugrožava mentalni, fizički i socijalni razvoj mališana, pošto je dete pod stalnim stresom i u panici da će ga razdvojiti od glavne figure u njegovom životu.

Polako se razdvajajte, jer će kasnije biti problema Foto: Depozit

Signali da je u pitanju anksioznost u najavi su i prenaglašen strah za bezbednost, autodestrukcija, potištenost, nesanica, česte promene raspoloženja, ali i fizičke manifestacije poput bolova u stomaku, povraćanja, dijareje, glavobolje, vrtoglavice...

Pročitajte još: Ruski lekar savetuje da BACITE TABLETE! Probleme rešite pokretima tela (VIDEO)

To dalje vodi u razvijanje fobija i nerazvijanje samopouzdanja, zbog čega je neophodno da se obratite stručnjacima za pomoć, kako bi se na vreme sprečilo dalje napredovanje poremećaja koji može da ugrozi život vašeg deteta.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas