· · Komentari: 0
MARAMA

Ako do sada niste probali evo prilike: Spašava LOŠU frizuru i daje EGZOTIČAN izgled

Osim što teme štite od toplote, marame, ako umete lepo da ih namestite i nosite, dopunjuju svaki imidž, a pritom deluju veoma efektno.

1597928247_Skracena.png
Foto: Depozitfoto

Modni su hit leta i "spasilac" frizure kojom niste zadovoljni. Ovo je sasvim dovoljno razloga da naučite kako da ih vezujete na najrazličitije načine.

Pročitajte još: Kakav UŽAS: Bočica sa LAKOM je PRAZNA! Brzo UKLJUČITE RINGLU

BANDANA FRIZURA

Ne vraća se na velika vrata samo muzika devedesetih godina, već i tada veoma popularna, trouglasta bandana marama. NJome na više načina možete da vežete kosu, a mi predlažemo dva.

Foto: Depozit

Stavite maramu spreda na puštenu kosu, pustite da pada pozadi (dužinu sami odredite), pa je vežite u čvor ispod kose, na sredini vrata. Možete da izbacite i poneki pramen.

Marama skuplja znoj u sportskoj verziji.

Sportsku verziju bandana frizure nosite prilikom vožnje bicikla, rolera, šetnje ili plani narenja. Kosa napred mora da bude sva pod maramom, koja je spuštena nekoliko centimetara na čelo. Ova verzija nošenja je praktičnija jer kosa ne leprša oko lica, a marama, prilikom fizičkih napora, sakuplja znoj.

Pročitajte još: BISERI su posebna vrsta nakita i zahtevaju SPECIJALAN TRETMAN: Evo kako da ih pravilno održavate i čuvate

TURBAN

Za ovaj, najjednostavniji način vezivanja turbana, potrebna  je duža marama.

Sagnite se tako da vam sva kosa padne na dole, prebacite maramu preko glave i čvrsto je zategnite, da biste "pokupili" kosu na temenu. Uvucite kosu spreda pod tkaninu, pa na sredini čela počnite da uvrćete maramu, sve dok ne dobijete "zmiju" koju ćete uvrtati oko same sebe.

Egzotično Foto: Depozit
Sagnite se i prebacite maramu preko glave, pa čvrsto zategnite!

Trudite se da, prilikom uvijanja, u svakom krugu zadržite svu kosu unutar budućeg turbana, da bi delovao što urednije. Na kraju maramu vežite u turbantako što ćete ili ostaviti deo kose sa čela da se vidi ili sve potpuno prekriti tkaninom.

Pročitajte još: Ovo su TIK TOK OBRVE: ŽENE širom sveta ŽELE baš TE (VIDEO)

PIN-AP STIL 

Da li želite da izgledate kao lepotice četrdesetih i pedesetih godina prošlog veka, čiji su vragolasti osmeh dopunjavale punđe i marame sa mašnom? Pripremite, za početak, veliku  maramu četvrtastog oblika.

Napravite trougao i neobaveznu punđu.

Napravite trougao, tako što ćete je presaviti, pa dobijeni "špic" savijte još jednom do sredine, zatim opet, ali ne do same ivice, da bi marama ostala dovoljno debela da može da vam drži kosu.

Hipi stil
Kao u vreme hipika, urolajte je više puta, kao kada cedite peškir i isprepletanu stavite je oko glave, preko čela, pa je vežite u čvor na potiljku. Provucite nekoliko pramenova kose ispod marame i frizura je gotova.

Potom napravite neobaveznu punđu, a šiške, ili nekoliko pramenova, možete da ostavite napred. Obavijte maramu oko glave, tako da se krajevi nalaze na strani čela, pa je vežite u čvor.

Pročitajte još: Ako pravimo OVE GREŠKE pri nanošenju PUDERA izgledaćemo STARIJE: Evo kako da to izbegnemo

Krajeve marame savijte i ugurajte ispod tkanine, da bi sve delovalo kao šira traka. Ako imate kraću kosu, modifikujte ovaj način vezivanja kose, tako što ćete maramu jednostavno presaviti na format trake i vezati čvorić na sredini, s prednje strane lica.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.