Oglas
· · Komentari: 0
ishrana

Ako ne možete da SMRŠATE možda je PROBLEM U DORUČKU

Svi već znaju da je doručak neizostavni obrok bez koga ne treba započinjati dan. Ali, ma koliko nastojali da odaberemo ono što je zdravo, dešava se da nesvesno učinimo suprotno.

1599732031_Depositphotos_31496469_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Pogrešne odluke i neznanje udaljiće nas od misije zvane želim da smršam. Gde najčešće grešimo i kako treba da izgleda dobar doručak?

Jednolična hrana

Jedna od grešaka koju mnogi prave je konzumiranje jednolične hrane. Čak i ako obožavate ovsene pahuljice, ukoliko su u tanjiru svakog jutra, dosadiće vam, pa ćete posegnuti za nekim proizvodom iz pekare. Potrudite se da vam jutarnji obrok bude raznovrstan, čak i ako to podrazumeva dodatno angažovanje oko njegove pripreme. Bolje je ponekad pojesti i ono što manje volimo, nego stalno jesti isto. Prezasićenost istim namirnicama vodi u drugu krajnost, a to je nezdrava ishrana.

Foto: Pixabay

Pročitajte još: OLAKŠAVAJU DIJETU: Namirnice koje uvek možete jesti PRE SPAVANJA

Izbegavate vlakna

Mnogi misle da će izbegavanjem žitarica ubrzati proces mršavljenja. Međutim, činjenica je da nam vlakna koja se u njima nalaze zapravo mogu pomoći da se oslobodimo viška kilograma. Ona doprinose stabilnom nivou šećera u krvi i čine nas sitim, tako da nema razloga da ih se odričemo. Naravno, potrebno je odabrati žitarice od celog zrna i držati se podalje od masnih peciva koja ne sadrže ništa korisno.

Smanjite sokove.

Za doručak pijete sokove

Ceđenjem voća i povrća gube se njihovi dragoceni sastojci koji su važni za pravilan rad creva. Za one koji kubure sa viškom kilograma, preveliki unos voća putem sokova nije dobra ideja. Osvežavajući smuti za doručak je nešto u čemu treba da uživate povremeno, a ne svakodnevno.

Pročitajte još: Nisu važne KALORIJE, nego ODAKLE dolaze, a ŠEĆER stvara želju da se još VIŠE JEDE

Ne koristite začine i semenke

Foto: Deposit

Začini ne samo što oplemenjuju ukus jela, već ga i nutritivno obogaćuju. Počnite da koristite cimet, origano i bosiljak, a nemojte izostaviti ni seme lana, suncokreta i bundeve.

Odlažete prvi obrok

Ako doručak odlažete sve dok vas ne opomene krčanje creva ili nesvestica, promenite svoje navike što pre. Kada pregladnite, poješćete znatno više nego što je potrebno, a pad šećera može vas usmeriti ka visokokaloričnoj hrani koju inače izbegavate. Najbolje je da doručkujete sat ili dva nakon buđenja.

Ne čekajte da pregladnite.

Pročitajte još: Istraživanje pokazalo: Ako se povremeno DOBRO najedete nije problem, samo NE PRETERUJTE

Porcije su preobilne

To što je u vašem tanjiru nešto zdravo, ne znači da treba da pojedete previše. Ma koliko zdrave namirnice koristili, prevelika količina hrane jednostavno vam nije potrebna. To usporava metabolizam, pa se umesto naleta energije javljaju pospanost i umor. (Pročitaj: Razumite kalorije da biste mogli da mršavite)

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas