Oglas
· · Komentari: 0
TOP FORMA

Ako ne volite da trčite vežbajte u kući: Evo 4 lakih vežbi

Nedostatak fizičke aktivnosti neminovno vodi ka opuštanju ramena, stomačnih mišića i krivljenja kičme.

1630416041_Depositphotos_244076194_xl-2015.jpg
Oglas

Vremenom, slabi mišići dovode do pojave pogurenosti. Zato, ako želite da sačuvate dobru figuru i u poznim godinama, počnite da vežbate.

Pročitajte još: Dijeta kojom se gube kilogrami i sprečavaju NADUTOSTi gasovi (JELOVNIK)

Predlažemo vežbe sa loptom. One jačaju duboke posturalne mišiće i tako osnažuju trup. Takođe, lopta pomaže da se pažnja fokusira na nadražaje iz okoline. Zato se lopta koristi i u rehabilitaciji motoričkih sposobnosti i intenziteta atletskog treninga.

Sklekovi
Namestite se u položaj za sklekove, desno stopalo oslonite na loptu. Primičite desnu nogu prema grudima, kotrljajući loptu po podlozi. Vratite se na početak, ponovite vežbu 12 puta, pa promenite stranu.
Mora da postoji blagi otpor tela

Upotreba lopte prilikom vežbanja pomaže i u prekidanju postojećih obrazaca kretnji i tako angažuje mišiće koji se inače retko koriste. U svakoj vežbi s loptom mora da postoji blagi otpor tela kojim se razvijaju dugi potporni mišići, oslobađaju uobičajeni obrasci držanja i eliminiše stres.

Pročitajte još: Dijeta PUN TANJIR: 10 namirnica koje možete jesti neograničeno! (MENI)

Trup

Lezite na leđa, ispružite i spojite noge, a ruke podignite uvis, držeći loptu. Podignite gornji deo leđa i položite loptu na butine. Kotrljajte je polako prema nožnim prstima, i nazad. Ponovite 12 puta u dva navrata.

Kukovi

Lezite na leđa, savijte noge, stopala oslonite na podlogu. Stavite loptu između kolena i pritiskajte je, a istovremeno podižite kukove uvis. U tom položaju ispružite levu nogu, ali tako da vam lopta ne ispadne. Držeći kukove podignutim, spustite levu nogu, a zatim ispružite desnu. Uradite dva puta po 12 ponavljanja.

Pročitajte još: Dijeta za zaposlene u kancelariji: Meni za 5 radnih dana

Stomak

Lezite na leđa, podignite noge i savijte u kolenima. Loptu pritisnite stopalima, ruke postavite iza glave. Ispravljajte noge, pridržavajući loptu, i odižite ramena od podloge. Vratite se u početni položaj, pa ponovite dva puta po 12 ponavljanja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas