· · Komentari: 0
TRENDOVI

Ako planirate krečenje znajte da će DOMINIRATI samo jedna boja

Svetski poznati Institut za boje Pantone, iz godine u godinu, već dve decenije, najavljuje trendove u bojama koji utiču na najrazličitije sfere, a ponajviše na modu i dizajn.

1627641906_shutterstock_1890119797.jpg
Foto: Šater

Odabrane za boje godine, svetleća žuta i ultimativna siva, kako im glase zvanična imena, najbolje će doći do izražaja u uređenju enterijera ako se kombinuju.

Pročitajte još: Večiti komad nameštaja: Komoda koja će osvežiti svaki prostor

Kako postići eleganciju?
Visoka elegancija takođe se može postići na ovaj način, ako dve masivne beržere boje zrelog limuna postavite pored tamnosivog kamina koji “proviruje” iz zida u svetlijoj varijanti ove smirujuće boje.

Žuta budi pozitivne misli

Osim lepote, na ovaj način u dom ćete uneti i nadu i sigurnost, jer je žuta “zadužena” za buđenje pozitivne energije i radosti kod ljudi, a siva asocira na smirenost i podršku. Baš ono što nam je potrebno u ovim turbulentnim vremenima.

Žuta se lako kombinuje

Lako ih možete kombinovati u unutrašnjoj dekoraciji životnog prostora. Potrebno vam je samo malo kreativnosti, mašte i originalnih predloga. Mi smo zaduženi za ovo poslednje, pa odaberite ono što je po vašoj meri.

Pročitajte još: Genijalno rešenje za MALE RADNE SOBE: Pretvorite uzak plakar u RADNI KUTAK (FOTO)

Žuta je idealna za tamne sobe

Najsvetlija boja u spektru, žuta, razvedrava i prostorije sa manjim uplivom dnevnog svetla, ako njome okrečite zidove, ili bar deo njih. Možete se i poigrati, pa jedan zid ofarbati u dve pomenute boje, simetrično ga na taj način deleći. Ili nekoliko manjih, pregradnih zidova “obojite” jednom, a ostale drugom bojom.

Pročitajte još: Šta boja vrata govori o vama? Mnogo toga!

Zatim dodajte žutu garnituru za sedenje, oplemenjenu ukrasnim sivim jastucima, ili se odlučite za sivi dvosed ispred kog ćete postaviti žuti tepih i kod svakog ko vam dođe u goste neće izostati uzdah oduševljenja.

Žuti detalji Foto: Šater

Granitna, tamna siva boja neće vizuelno smanjiti prostor ako prekriva ceo zid, ukoliko naspram njega postavite veliku ugaonu garnituru u boji sunca. Ova kombinacija veoma zanimljivo izgleda i kada se nalazi na fotelji sa glomaznijim tabureom u produžetku, kada su naslon i rukohvati u tamnijoj, a sedalni deo i tabure u svetloj nijansi. Kuhinja je takođe dobro mesto za ukrštanje ovih boja, pogotovo ako su frontovi elemenata na jednoj strani u žutoj, a na drugoj u kombinaciji sive i bele.

Pročitajte još: Uređenje kuhinje: Novi trend je pruski plava i OVA neverovatna kombinacija

Šarm, već same po sebi vesele, dečje sobe, možete istaći ovim nijansama ako ceo zid okrečite žutom, dodate tabure i jastučiće iste boje, a ostali nameštaj odaberete u svetlosivoj. Krevetac može biti u prirodnoj nijansi drveta, ali “ogrnut” prekrivačima miš boje.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.