· · Komentari: 0
energija

Ako ste pod stresom preuredite SPAVAĆU SOBU: 3 stvari moraju biti na mestu

Prostorije u kojima boravimo i način na koji ih održavamo povezano je sa našim zdravljem

1616004533_Depositphotos_310308432_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Terapeutkinja Cecili Ahrens otkrila je koje stvari u spavaćoj sobi mogu povećati stres.

- Određeni predmeti i elementi mogu da stvore stres i dovedu do toga da se naša tela steže - kaže Ahrens, a prenosi Insider.

Pročitajte još: OLIVIA PALERMO spaja nespojivo: Direkto sa ulica NJujorka (FOTO)

Nemate dovoljno mesta za stvari

Odsustvo adekvatnog prostora za čuvanje ličnih predmeta, poput stvari za ličnu higijenu, može dovesti do nereda. Vizuelna gužva oteža opuštanje.

- Oslobađanjem prostora dajete svom umu predah - rekao je Mark Loeven, terapeut i osnivač Savetovališta LaunchPad.

Da bi postala vaša oaza mira i mesto za opuštanje potrebno je spremiti krevet, odložiti odeću u ormar i rešiti se nepotrebnih stvari.

Zbog toga je važno da ne pravite nered u prostorijama u kojima se odmarate i opuštate. Aherens naglašava da se polomljene stvari treba baciti.

Neuredan krevet

Nameštanje kreveta je zadatak koji će vam pružiti bolji osećaj od samog početka dana. Ahrens navodi da je neuredan krevet  znak neorganizovanosti, zbog kojeg vam spavaća soba može povećavati stres.

Pročitajte još: Poboljšava varenje i ubrzava mršavljanje: Sve prednosti ČIA SEMENKI za naše zdravlje

Razbacana odeća

Takođe, gomila razbacane odeće može izazvati stres i osećaj skučenosti. Zbog toga je važno da održavate sobu urednom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.