Oglas
· · Komentari: 0
DIJABETES

Ako vam je RODITELJ imao visok ŠEĆER odmah se učlanite u TERETANU

Dobro je poznato da se mnoge hronične bolesti nasleđuju od roditelja, a pored pravilne ishrane redovno treniranje sa tegovima može drastično da smanji rizik od ove bolesti.

Depositphotos_14667735_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Muškarci koji svakoga dana pola sata rade vežbe sa tegovima, smanjuju rizik od pojave dijabetesa za 34 odsto. Ako pak, svakodnevno izvode lakše vežbe u trajanju od sat vremena, opasnost od ove bolesti smanjuje se za 12 procenata. 

Pročitajte još: Provodite BESANE noći? Probajte sa ovih OSAM saveta svetskih stručnjaka

Najbolji efekat se, ipak, postiže kombinacijom aerobnih i vežbi sa opterećenjem, jer se tada pojava dijabetesa smanjuje za čak 59 odsto, pokazalo je istraživanje obavljeno na Univerzitetu u Kopenhagenu i na Harvardu.

Najbolji efekat se postiže kombinacijom aerobnih i vežbi sa opterećenjem.

Ustanovljno je da rad sa tegovima može da doprinese poboljšanju stanja i preduhitri oboljenje kod muškaraca, što je posebno važno za osobe koje nisu u stanju da se bave aerobnim vežbama. - - Kada to kažem, mislim na povređene ili muškarce koji imaju neke druge otežavajuće okolnosti - objašnjava dr Anders Grontved, glavni stručnjak objedinjenih istraživačkih timova.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas