· · Komentari: 0
NASILNIK

Ako vam suprug uputi neku od OVIH 5 ZABRINJAVAJUĆIH IZJAVA, znajte da živite sa NASILNIKOM

Zlostavljač je osoba koja putem zastrašivanja, psihološkog i fizičkog pritiska prisiljava žrtvu da radi ono što želi.

1598859225_Depositphotos_30646867_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Da biste prekinuli odnose sa nasilnikom, morate na vreme da prepoznate alarmantne signale.

Ovo su sigurni znaci da živite sa nasilnikom:

1. Nikad nisam sreo nekog poput tebe.

Nakon toga počinje da priča o svojim bivšim, koje su izgleda bile najgore žene na planeti.

Pročitajte još: Saveti za MAME: Ovako ćete vratiti samopouzdanje posle POROĐAJA

2. LJut sam, jer si ti kriva za to.

Nisi ga probudila na vreme za posao, nisi mu skuvala omiljeni ručak, nisi mu kupila omiljenu marku piva. U svakom slučaju ti si kriva jer si uradila nešto, a njemu je to bilo okidač da te udari.

3. LJubomoran sam jer te toliko volim!

Foto: Depozit

Mnoge žene veruju da je ljubomora manifestacija ljubavi, a u stvari je manifestacija nepoštovanja partnera, nesposobnosti da se izborite sa sopstvenim kompleksima. Ako partner stalno proverava vaš telefon, prisluškuje vaše razgovore i prati svaki vaš pokret na društvenim mrežama, to znači da na vama sprovodi psihološki teror.

Pročitajte još: Ako žena želi da bude SREĆNA mora imati najmanje DVE TRAČ PARTIJE NEDELJNO!

4. Kako se ne sećaš toga? Pričao sam ti o tome hiljadu puta!

Klasična manipulacija. Cilj je da se osećate zaboravno, bezvredno i nemoćno.

5. Nikad nećeš uspeti, nema potrebe da pokušavaš!

Ovo je omiljena fraza zlostavljača, uz pomoć koje pokušava da obezvredi identitet svoje žrtve. Ako je žena slaba i sa njom je lako manipulisati, brzo će se složiti sa suprugom – smatraće se beskorisnom.

Ako živite sa nasilnikom, zlostavljačem od njega ćete čuti: „Ne treba da ideš na taj razgovor za posao, ionako ga nećeš dobiti.“ „Nema potrebe da polažeš vozački kad ti nisi stvorena da voziš kola!“ itd.

Pročitajte još: VEROVALI ILI NE: MUŠKARCI više vole KRUPNU RIBU, nego zgodnu ŽENU!

Postoje brojne fraze kojima partner pribegava kako bi manipulisao vama, zadržao vas i dominirao. Ako se osećate neprijatno u vezi ili braku, morate da potražite stručnu pomoć kako biste bezbedno napustili vezu ili brak.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.