· · Komentari: 0
SAVETI

Ako vas OVO ZABOLI odmah se javite lekaru

Saveti koje vredi pročitati.

1607243880_Depositphotos_171761916_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Većina nas često trpi nekakve bolove misleći da to nije nešto "strašno", bilo da se radi o ruci, nozi ili leđima. Međutim, ukoliko osetite ove specifične bolove, odmah se javite lekaru.

Na primer, uzroci bola u stomaku i leđima mogu biti različiti, a neretko je uzrok nešto što ne smemo da ignorišemo. Ukoliko primetite takve smetnje pod hitno se obratite lekaru, jer je važno utvrditi stvarne uzroke.

Evo nekoliko saveta:

Simptom: Oštar bol u donjoj desnoj strani stomaka

Uzrok: Upala slepog creva

Manifestuje se kada je ulaz u slepo crevo blokiran, pa dovodi do infekcije. Nelečenje može uzrokovati pucanje creva ili apsces. Ako osećate mučninu, groznicu ili povraćanje odmah se konsultujte s lekarom.

Pročitajte još: TRI SAVETA nutricioniste za jačanje imuniteta tokom pandemije KORONA VIRUSA

Simptomi: Osećate jak bol u leđima

Foto: Depozit

Uzrok: Upala bubrega

Osećaj snažnog žarenja pri mokrenju uzrok je verovatno bubrežna infekcija. Bakterije se iz bešike penju u gornji deo mokraćnog trakta. Kod obolelih se javlja groznica, mučnina i povraćanje. Lečenje zahteva korišćenje antibiotika.

Pročitajte još: Sedam ZDRAVSTVENIH UPOZORENJA koja nam šalju USNE

Simptomi: Jak bol u stomaku praćen nadutošću

Uzrok: Sindrom iritabilnog creva

Ova bolest pogađa jednu od deset osoba, a nagađa se da stres podstiče ovaj sindrom. Leči se u zavisnosti od stepena bolesti, a najčešće laksativima ili drugim lekovima koji smanjuju grčenje mišića. Dijagnoza ove bolesti je doživotna i zahteva dugotrajan i kvalitetan način lečenja.

S obzirom da pomenuti uzroci nisu strogo određeni, mi vam savetujemo da se odmah javite lekaru ukoliko primetite neke od simptoma.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.