· · Komentara: 0
Sos će biti bogat, a sir će se "razvlačiti"!

Ako želite PROFI makarone, ispoštujte par TRIKOVA profesionalnih KUVARA! Često preskočite osnovni korak

Tajna je u jednom neočekivanom sastojku i jednom broju koji pravi veliku razliku!

1617699690_kuhinja.JPG
Foto: Youtube Printscreen/ SOS Kuhinja/Kitchen

Ako volite makarone sa sirom, znajte da postoje trikovi profesionalnih kuvara koji ovo jelo podižu na mnogo viši nivo!

Makaroni su ukusni, brzo se skuvaju, pomešate ih sa sosom i zapečete u rerni da dobiju koricu, ali morate pripaziti da ne napravite najčešće greške zbog kojih se sir neće istopiti, ili će se sos "razdvojiti", odnosno masnoća će isplivati na površinu i dobićete masno jelo.

Ovo su trikovi profesionalnih kuvara za spremanje testenine!

Pravi makaroni sa sirom počinju pripremom bešamela, sosa od maslaca, brašna i mleka.

Često ljudi preskoče ovaj korak, a veoma je važan, skrob u brašnu će sprečiti da masnoća ispliva na površinu. Dakle, najpre napravite bešamel - zagrejte dve kašike maslaca, dodajte dve kašike brašna, mešajte dva minuta na srednjoj vatri i potom dodajte oko 300 mililitara mleka.

Mešajte i kada se sos ujednači, dodajte rendani sir.

Profesionalni kuvari kažu da je izbor sira sledeća greška koju svi prave!

Ako vas mrzi da rendate dugo, uzećete mlađi sir, gaudu, ementaler ili slično, i brzo ćete biti gotovi ali mlađi, samim time i svetliji sirevi, nemaju mnogo ukusa.

Kuvari zato uvek stavljaju i stariji, tamniji sir, on se teže renda ali daje mnogo ukusa.

Mlađi sir će se potpuno istopiti, ali stariji kao što su čedar, parmezan, kozji ili slični, postaće "rastegljivi" ali se neće istopiti.

Zato kuvari koriste "magičnu" formulu - odnos mladog i starog sira trebalo bi da bude tačno 2:1. Dve trećine mekšeg sira omogućiće gust, baršunast sos dok će trećina starijeg sira dati pun ukus.

Za kraj, kuvari predlažu dva tajna sastojka - crni biber odlično ističe ukus sira, a dok spremate bešamel, dodajte mu kašičicu senfa, dobićete pikantniji sos jačeg ukusa.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.