Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

Anksioznost, depresija...Postoji nekoliko znakova koji pokazuju da vam posao uništava zdravlje, a evo kada se oni javljaju

Nezdrava radna sredina može da doprinese ozbiljnim zdravstvenim tegobama.

1611405300_Depositphotos_148705857_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Posao bi trebao biti iskustvo učenja i zabave i na njemu treba da pokažemo sve svoje veštine i znanje. Ali, to nije uvek tako. Ponekad moramo ostati na poslu pa čak i po cenu zdravlja. Evo koji su znakovi da vam posao narušava zdravlje:

Pročitajte još: Umor, kardiovaskularni problemi, rad mozga... Gvožđe je neophodno: Kako da prepoznate njegov nedostatak?

1. Anksioznost i depresija

Panika i strah zbog previše posla kao i strah od komunikacije sa kolegama i nadređenima takođe pokazuju da smo pod prevelikim stresom. U ovim slučajevima se javlja depresija, stalni osećaj tuge i beznađa, gubitak energije.

2. Lako se uzrujate

Osim razvoja fizičkih bolesti, stres od posla utiče i na naše raspoloženje. Radeći u istom okruženju produžavamo toksične odnose i postajemo razdražljivi kad god se dogodi nešto što nam ne odgovara.

Pročitajte još: OPREZ: Deset javnih mesta i predmeta sa najviše bakterija

3. Fizičke bolesti

Kod mnogih kancelarijskih poslova, gde je radno vreme oko 8 sati, javljaju se značajni zdravstveni problemi poput mišićno-koštanih tegoba, gastrointestinalnih poremećaja, glavobolje i sličnih problema.

4. Posao vas ne raduje

Posao vam postaje dosasan, nedostaje mu uzbuđenja i niste zainteresovani kao pre. Počinjete da se plašite svakodnevnih zadataka i vaš odnos sa kolegama i nadređenima postaje sve više napet. Veliko olakšanje osećate kada se radno vreme završi.

Pročitajte još: SAVETI zlata vredni: Smanjite OBIM STRUKA kod kuće, ne u teretani

5. Nemate volju za rad

Redovno kašnjenje ili kasnije uključivanje ako radite na daljinu, može biti rani znak da ne uživate u poslu, posebno ako spadate među one zaposlene koji su dugo u firmi. Ovo znači da je vaš posao uticao na vaše psihičko zdravlje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas