Oglas
· · Komentari: 0

Aronija - BOMBA zdravlja! Istraživanje u Ohaju pokazalo NEVEROVATNE rezultate

U ovom tekstu govorimo o zdravstvenim prednostima aronije.

1616680912_d45b634ae822f43baebc2ac9919bccf05a384309.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Istraživanje sprovedeno 2003. godine pokazalo je da se aronija uspešno koristi u borbi protiv raka debelog creva. Istraživači sa Univerziteta Ohajo otkrili su da se voće tamnije boje može uspešnije boriti protiv ove opake bolesti.

Prema istraživanju, pigmenti dobijeni iz crne šargarepe i rotkvice usporili su rast ćelija raka od 50 do 80%, a pigmenti iz aronije ubili su petinu postojećih ćelija ove bolesti.

Aronija je u vrsta borovnice koja poseduje dosta vitamina A, C, E, B kompleksa. Deluje kao antioksidans.

Foto: Depozit

Sadrži još mnogo minerala i ostalih sastojaka.

Osobe koje piju preventivno mogu piti jednu čašu pre doručka.

Ovo bobičasto voće je takođe dobar izvor mnogih antioksidantnih vitamina, poput vitamina C, vitamina A, vitamina E, beta-karotena i folata. 

Možete uzgajati aroniju u vašem kućnom vrtu i uživati u svojim, svežim bobicama aronije.

Bobice će biti zrele krajem leta ili početkom jeseni. Tada možete odabrati bobice i jesti ih sveže sa grma, bilo sirove ili prerađene na mnogo različitih načina.

Obolele osobe trebaju piti više puta dnevno. Dok se deci preporučuje samo pola čaše dnevno.

Sok možete pripremiti bez dodataka ostalih namirnica, pa čak i bez vode.

Samo stavite u sokovnik. Čuvajte uvek na hladnom i tamnom mestu.

Plodove aronije možete zamrznuti, pa odmrznuti pre upotrebe.

Aronija za regulaciju krvnog pritiska

Sadržaj kalijuma u aroniji je dovoljno visok da ima primetan uticaj na zdravlje srca. Vlakna i razni antioksidansi u aroniji imaju presudnu ulogu za zdravlje srca, budući da snižavaju nivo holesterola i deluju protiv slobodnih radikala.

Pročitajte još: 

GREŠKA koju svi prave s krompirom: Nutricionista otkriva 3 pravila kako da ne goji i diže šećer

Napravite sami KOPRIVIN MED: Ukoliko imate problem sa migrenom i anemijom, 2 kašike dnevno učiniće ČUDO!

Aronija je takođe povezana sa regulacijom insulina, koji pomaže da se normalizuje nivo šećera u krvi

Aronija je najčešće dostupna u obliku soka, ekstrakta i kao aronija u prahu, a može se naći u bolje snabdevenim prodavnicama zdrave hrane.

                       PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas