· · Komentari: 0
GRADSKI PREDAH

ATINA se zatvara za autombile! Projekat ODOBREN

Projekat "Velika šetnja Atinom" je odoben, a to znači će na prostoru većem od četiri kilometara biti zabranjen ulazak automobilima.

athens-1126432_1280.jpg
Nabavite udoibne cipele Foto: Piksabej

- Tokom pandemije mnogo sam razmišljao i odlučio da preduzem ovaj korak - rekao je Kosta Bakojani, gadonačelnik Atine.

Šta to tačno znači?

Pročitajte još: Dozvoljen je noćni provod, a ovo su PRAVILA koja se moraju poštovati

To znači da je grad Atina je juče odobrio projekat "Great  Walk of Athens", odnosno "Veliko atinsko šetalište", piše "Grik siti tajms".

Grad za pešake Foto: Piksabej
Staza će biti dugačka skoro sedam kilometara.

U pitanju je pešačka staza dužine 6.8 kilometra, kreirana tako da prolazi i promoviše istorijski centar grada. Ovaj put je prilagođen samo pešacima kojima su, do sada, smetali automobili. Socijalno distanciranje i zabrana kretanja  je, praktično, omogućila da se ovaj projekat realizuje.

Prolaziće kroz najlepše, najatraktivnije i istorijske delove Atine.

Projekat će bi završen do 2022. godine, a prvi korak je ograničenje ulaska privatnih automobila u srce grada. Ovaj put prolazi kroz najvažnije, najlepše i najzanimljivije delove grada. To je čuveno područje Plake i  dobro poznatog "trgovačkog trougla". Gotovo da nema turiste koji nije čuo za ulice Atinas, Ermou, Herodou Atikou i Mitropoleos, a upravo one će prve kompletno postati pešačka zona. Istina, neke od njih već jesu, ali područje pešačke zone će se postepeno širiti sve više sa Akropolju.

Pročitajte još: MAGAZIN EKSKLUZIVNO SAZNAJE: Poleće prvi ČARTER za Grčku, cene NIKADA NIŽE

U drugoj fazi, kada se ulice zatvore za saobraćaj, polako će se prostor pretvarati u parkove, odmarališta i igrališta za decu. Projekat za novu biciklističku stazu koja će pratiti pešačku zonu je gotova i počela je izrada.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.