· · Komentari: 0
Snagatori

"Audi" u svoja dva modela ubacio V8 motor sa 507 KS!

Ogromne drumske lađe mogu da sprintaju do "stotke" za 4,1 sekundu!

1594978420_audi-q7-1.jpg
Foto:"Audi"

Ionako moćnim, izuzetnim automobilima kao što su "SQ7" i "SQ8" nemački automobilski div "Audi" ugradio je još moćniji benzinski bi-turbo motor "TFSI" sa 4.0 litara radne zapremine i sa osam cilindara u V rasporedu!

Razvija 507 KS i ima 770 nm obrtng momenta! Zato i ne čudi da oba ova vozila,prave drumske krstarice, mogu da sprintaju kao sportski automobili.

Foto:"Audi"

Od 0-100 kilometara na čas stižu za 4,1 sekundu, a koliko su nadmoćni na drumu dočarava nam i podatak da je ubrzanje od 80 km na čas do 120 km na čas nestvarnih -3,8 sekundi!

Teško je i zamisliti koju bi maksimalnu brzinu mogla da postignu ova dva modela "Audija" ali su iz sigurnosnih razloga u Ingolštatu rešili da elektronski ograniče maksimalnu brzinu na 250 kilometara na čas!

Pročitajte još:Sa ovim elektromobilom moći ćete da odete iz Beograda do Niša i nazad BEZ DOPUNE baterije

Ovi snagatori su se već odomaćili na američkim drumovima, a uskoro će krstariti i u Evropi. Automobili imaju standardne točkove od 20 odnosno 21 inč, ali se opcionalno mogu naručiti točkovi, naravno od lakih legura, i od 23 inča.

Foto:"Audi"

Potrošnja goriva se kreće u proseku od 12 litara na 100 pređenih kilometara. Emisija CO2 u atmosferu je oko 275 grama po preženom kilometru, ali ne verujemo da bi većina ekološki nastrojenih vozača odbila ovakav poklon na četiri točka!

Nemamo dovoljno prostora da nabrajamo šta sve od opreme ova dva automobila imaju, a nismo uspeli da se dosetimo šta nemaju. Jedino onaj aparat za espreso koji je svojevremeno nuđen u "fijatu 500L"...

Pročitajte još; Rođen novi auto-gigant "Stelantis"!

U standardnoj opremi je čak i adaptivno vazdušno ogibljenje i pogon na sva četiri točka.

Prodaja u evropskim salonima počinje ove jeseni, a cena, za sada imamo podatak samo za nemačko tržište je 93.287,40 odnosno 101.085,72 evra. Naravno za standardne verzije.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.