· · Komentari: 0
ISKUSTVO

Bacate braon banane i ljute rotkvice? Evo rešenja za ova i još dva problema

Ne volite previše ljute rotkvice, bacate "prezrele" banane, teško ljuštite kuvana jaja i ne pohujete zbog tri tanjira? Evo kako da rešite sve ove probleme.

Depositphotos_106652582_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Budući da je sva ljutina skoncentrisana u kori, dovoljno je da oljuštite rotkvice. Takođe, kada ih kupite, odsecite im lišće, jer ono podstiče stvaranje vlage. U frižideru možete da ih čuvate od pet do šest dana, ali vodite računa o tome da ih držite u plastičnoj kesi koja ne sme da bude potpuno zatvorena.

Pročitajte još: Domaća supa je pravi lek, a da bi bila bistra primenite jedan TRIK (Foto/Video)

Odlične za smutije Foto: Depozitfoto

Za bananu sa braon korom ili tačkama većina smatra da je trula, ali to je pogrešno. Ove banane su zrele, vrlo slatke, obiluju jednostavnim šećerima, zbog čega su savršene za pripremu poslastica.

Braon banane su zdravije i savršene za smuti.

Istraživanja su pokazala da ove banane imaju i više antioksidanasa u odnosu na žutu i zelenu, zbog čega se lakše vare i preporučuju osobama sa crevnim tegobama. Istina je i da mogu naglo da povise nivo šećera u krvi, pa nisu za obolele od dijabetesa.
Bananu sa braon korom ili tačkama možete ogulite, izlomite na manje komade i stavite u zamrzivač. Komade “ledene” banane koristite za smutije.

Spustite ih kašikom Foto: Depozitfoto

Umesto u hladnu vodu, hladna jaja iz frižidera treba pažljivo potopiti u vruću vodu da se kuvaju.

LJuska se teško skida? Evo rešenja problema.

Potom u vruću vodu dodajte kašičicu sode bikarbone koja će povećati alkalnost vode, a to pomaže da se belanca odvoje od unutrašnje opne, pa se jaja na taj način lakše gule. Nakon što stavite sodu bikarbonu, pustite da se jaja kuvaju 12 minuta. Zatim ih izvadite iz vode i ostavite da se sama ohlade, pre nego što počnete da skidate ljusku.

Dovoljan je jedan tanjir Foto: Depozitfoto

Domaćice izbegavaju da pohuju šnicle, jer misle da su im potrebna tri tanjira, a mogu to da urade samo u jednom.

Pročitajte još: Nemate vagu u kuhinji? Nema problema, postoji drugi način da izmerite šta želite

Na veći tanjir prvo stavite šnicle, posolite i pobiberite, a potom nanesite brašno. Rukama sve utapkajte, pa drugu stranu. Zatim ih stavite na obod tanjira, a na sredinu razbijte samo jedno jaje. Viljuškom ga umutite, pa umačite jednu po jednu šniclu, sa obe strane. Na kraju, na isti način pospite prezle i utapkajte sa obe strane.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.