· · Komentari: 0
PRIRODNO

BACITE PINCETU: Mala nesavršenstva daju karakter svakom licu

Velika istina o obrvama.

1607261354_Depositphotos_183142852_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Poznato je da su obrve najveći ukras lica i zbog toga žene (a u poslednje vreme i muškarci) posvećuju puno vremena njihovom uređivanju.

Kozmetičari u šali uvek govore kako bi obrve trebale biti sestre, ali ne mogu biti bliznakinje. Većina žena ipak bi volela da ima potpuno jednake obrve i zato se trude da ih pravilno čupaju i iscrtaju.

Pročitajte još: Šta da uradite ako ste PREVIŠE POČUPALI OBRVE? Rešenje je u ovome

Međutim, nauka je dokazala da čak ni uz vrhunsko oblikovanje obrve jednostavno ne mogu biti jednake i ne možemo postići savršenu simetriju koliko god se trudili.

Naime, svaku obrvu pokreće drugi mišić, pa od toga zavisi njeno pozicioniranje i izgled u poređenju s drugom obrvom. Ponekad se to događa jer su mišići na jednoj strani lica slabiji zbog toga što češće spavamo na toj strani, a obrvu na toj strani lica onda dižemo malo manje nego onu na suprotnoj.

Oblik obrva najčešće je ipak rezultat načina na koji lice prirodno stvara izraze.

Pročitajte još: Negovane OBRVE: Jednostavan recept od samo dva sastojka

Pravilnim čupanjem obrva i njihovim održavanjem postići ćete sklad na svom licu, ali svojoj pinceti dajte malo odmora i ne zamarajte se s nedostižnom simetrijom jer su upravo mala "nesavršenstva" ono što daje karakter našem fizičkom izgledu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.