Oglas
· · Komentari: 0
čišćenje

BAKTERIJE i VIRUSI se kriju u KUHINJI: Na ove delove obratiti pažnju i DEZINFIKOVATI IH

Na ove stavke neophodno je da obratite posebno pažnju.

1597226159_Depositphotos_377310418_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Kuhinja bi trebalo da bude jedna od najčistijih prostorija u kući, posebno sada kada vlada pandemija korona virusa.

S obzirom na to da se tu sprema hrana i skoro sve elemente svakodnevno koristimo, treba obratiti pažnju na održavanje i da se, pored uobičajenog čišćenja, radi i dezinfekcija.

Mi vam predstavljamo nekoliko načina kako da prostor za pripremu hrane bude sterilan.

Pročitajte još: SRBI čuli i odmah REZERVISALI: Ovaj hotel poseduje SERTIFIKAT KOVID 19, a evo šta to ZNAČI

Evo koje smernice za čišćenje kuhinje treba da pratite i koje stvari je potrebno posebno dezinfikovati:

1. Daska za sečenje

Preporuka
Preporučuje se da tokom pandemije virusa svaki član porodice ima poseban pribor za jelo, kako bi se širenje virusa svelo na minimum.Takođe, higijena doma biće potpuna ako se i fokusirate na pojačanu higijenu ruku, naročito tokom pripreme i konzumiranje jela.

Dasku za seckanje obavezno čistite sredstvima za suzbijanje bakterija, a najbolje rastvorom alkohola i destilovane vode. Takođe, možete koristiti izbeljivače, ali je važno da nakon čišćenja dobro oprete dasku sapunicom i toplom vodom.

Ne preskačite čišćenje kante!

2. Kanta za smeće

Kante za odlaganje smeća najbolje je čistiti sredstvima sa visokim procetom hlora i to nakon svakog izbacivanja kante. Za smeće koristite jednokratne biorazgradive kese koje ćete staviti u kantu.

Pročitajte još: Da vam sve u kući bude blistavo i čisto potreban vam je samo BEBI PUDER: EVO šta sve možete OČISTITI koristeći samo njega

Foto: Deposit

3. Šporet

Kako biste očistili i dezinfikovali šporet, važno je da koristite pažljivo odabrana sredstva koja neće oštetiti ploče/ringle. Koristite sredstva sa amonijakom za skidanje masnoća sa šporetom, pa nakon toga prebrišite šporet sapunicom i toplom vodom.

 4. Viseći delovi i ručke za otvaranje kuhinjskih ormarića

Prvo sve obrišite mešavinom tople vode i deterdžentom za pranje sudova, a ručke posebno dezinfikujte alkoholom. Staklene površine obrišite sredstvima za čišćenje stakla.

Sve ručke dezinfikujte alkoholom!

5. Sudopera i slavine

Foto: Deposit

Sredstvo na bazi hlora je odlično za dezinfikovanje sudopere, a za dodatno čišćenje možete koristiti sodu bikarbonu i alkoholno sirće. Slavinu posebno dezinfikujte alkoholom što češće.

Pročitajte još: Iskoristite sve kapacitete MALE KUHINJE: Kako do idealnog uređenja

Sredstva na bazi hlora je odlično za sudoperu!

6. Tehnika

Često dodirivanje vrata od mikrotalasne, rerne, vrata od frižidera, zamrzivača i dugmića za temperaturu na šporetu, zahteva čestu dezinfekciju ovih površine. Dezinfikujte ove predmete sredstvima na bazi hlora. Uređaje koji su od nerđajućeg čelika najbolje ćete očistititi neabrazivnim sredstvom koje neće ostaviti ogrebotine, a kasnije ih dezinfikujte rastvorom vode i alkohola.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas