Oglas
· · Komentari: 0
ARHITEKTURA

BELA KUĆA, ali u Iraku! Biznismen u Ovalnom kabinetu, a mlada...

Širom sveta mogu se videti replike Bele kuće, a neke su prilično uspešne!

1611154234_washington.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Bela kuća je svakako jedna od najpozantijih građevina širom sveta, jer u njoj stanuje američki predsednik. Međutim, da li ste znali da širom sveta može da se vidi mnogo replika.

Pročitajte još: Melanija napustila Belu kuću u velikom STILU: Crni kostim poput Džeki Kenedi (FOTO)

Većina replika nalazi se u američkim državama poput Džordžije, Ilinoisa, Kaliforniji, Virdžiniji, Floridi i mnogim drugim. Naročito je čuvena replika koja se nalazi u Viskonsinu, jer je Bela kuća izgrađena naopako, pa važi za veliku turisitčku atrakciju.

Međutim, jedna od najznaimljivijih replika nalazi se u Erbilu, Iraku. Izvesni kurdski biznismen platio je 20 miliona dolara da mu se izgradi ova kuća u naselju koje se zove Drim siti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Saad Khammo (@saadpe)

Mnogi koriste brend Bele kuće da bi na njemu zaradili, pa se tako mogu videti i brojni hoteli, mini replike, zabavni parkovi i slično. Hotel koji je replika Bele kuće nudi mogućnost venčanja iz snova, a mladoženja može da se priprema za svečani čin u Ovalnoj sobi.

Još je zanimljivija Bela kuća u kineskom gradu Šenžen u provinciji Guangdong. Gigant "Huavej" je odlučio da napravi kampus u kojem će izgraditi razne replike, a među njima i Belu kuću! Izgradnja je koštala samo 10 miliona dolara.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas