· · Komentari: 0
LETNJE PIĆE

Beogradski momci piju OVA dva KOKTELA: Omiljena pića grofa Negronija i Ernesta Hemingveja! (RECEPT/FOTO)

U želji da saznamo koje koktele vole momci, posetili smo poznati beogradski kafić na trgu Slavija i saznali smo vredne informacije.

1626356989_pjimage--18-.jpg
FOTO: Printskrin/ Instagram/ peterbadenhop

Kada sledeći put budete želele da obradujete dečka ili druga, spremite mu dva koktela po receptu popularnog kafića. 

Kako nam je barmen objasnio, momci često naručuju koktele kod njih i za nas je izvojio dva najpopularnija.

Pročitajte još: Dame, spremite šejkere: Otkrivamo vam RECEPTE za najtraženije koktele poznatog beogradskog bara!

Negroni

Koktel nastao u Firenci na zahtev gosta, grofa Negronija, koji je od barmena tražio da mu pojača omiljeni koktel, amerikano. Barmen je umesto sode, dodao džin, koji je jedan od najboljih aperitiva i tako je nastao negroni, koktel koji beogradski momci obožavaju.

Recept

  • 2 cl kampari
  • 1 cl vermut roso
  • 1 cl džin

Pomešajte sastojke u šejkeru i servirajte ga sa kockom leda i kriškom pomorandže.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Snehal DC (@sne_dc)

Daikiri

Inženjer Džon Koks, koji je radio na Kubi, želeo je da ugosti druga iz Amerike, Ernesta Hemingveja, ali je ostao bez omiljenog pića, džina. Poslužio se rumom sa Kube, koji je bio lošijeg kvaliteta, a da bi prikrio tu činjenicu dodao je limetu i šećer. Tako je nastao jedan od najpopularnijih koktela na svetu, a kako nam je barmen objasnio i apsolutni favorit među muškim gostima.

Recept

  • 5 cl svetli rum
  • 3 cl sok od limete
  • 1,5 cl šećerni sirup (beli šećer kuvan u vodi)

Servirajte ga u čaši za martini sa kriškom citrusa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Duke (@drunk_alterego_duke)

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU  

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.