· · Komentari: 0
kosa

Bez pegle i figara: Pravimo najlepše lokne (VIDEO)

Popularne lokne i uvijena kosa ne silaze sa trona najmodernijih i najtraženijih frizura već godinama unazad. Evo kako da je sada i vi imate i to kad god poželite!

1616082147_Depositphotos_172215840_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Za postižanje efektnog izgleda i pravilno definisanih lokni najčešće nam je potreban neki stajler za kosu, poput figara. Međutim za odlazak kod frizera često nemamo toliko vremena a ni novca koliko puta bismo želele te lepe talase u kosi. Mnoge od nas nisu vične ovim aparatima ni kod kuće, a i svesne smo negativnog efekta koju trpe naše vlasi pregrejavanjem kose na taj način.

Pročitajte još: Saloni ne rade: Skinite GEL LAK sami kod kuće, korak po korak

Upravo zato vam predstavljamo sjajan način da veoma jednostavno i prirodno same napravite lokne - i to dok spavate! U svega par poteza bez ikakvih pomoćnih aparata, ovo je sve što treba da uradite:

Nakon pranja kose, dobro je osušite. A potom rasčešljajte nežno, a ako vam je kosa previše tršava, na krajeve možete naneti malo arganovog ulja. Zatim vežite kosu gumicom u visoki rep.

Za sledeći korak koristite sunđer za pravljenje punđe. (Dok ga ne nabavite, možete da probate i sa starom frotirskom čarapom, samo joj odsečete vrh za prste.) Provucite ceo rep kroz sunđer (tj. čarapu), pa ga podelite na dva dela. Sada zavucite jedan deo oko sunđera, skroz ukrug, zatim i drugi. Kad završite, pričvrstite ukosnicama krajeve. Ako nemirno spavate, možete preko kose da stavite i tanku mrežicu.

Pročitajte još: Koliko dugo možemo da odlažemo šišanje kose? Ovo je idealno vreme za odlazak kod frizera

Sada ste spremni za spavanje. Kada ustanete, samo polako izvucite pramenove iz sunđera, razmrsite kosu i uživajte u prirodnim loknama!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.