Oglas
· · Komentari: 0
ŽIVOTNA PRIČA

Bila je problematična, palila je kuću, pokušala samoubistvo, a doživotnog zatvora spasio ju je majčin dnevnik

Niki Oven je majka spasila života u zatvoru.

1612255172_dd.JPG
Foto: Printskrin / You Tube / Nikki J Owen
Oglas

- Bilo je to 22. decembra 1978. godine, imala sam 18. Odveli su me u malu, tamnu ćeliju u kojoj je bio samo dušek u zatvoru Holovej. Dali su mi haljinu od neuništivog materijala, tako da nisam mogla da se obesim - ovako počinje priču Niki.

- Dva puta dnevno hranu sam dobila u ćeliji , jer sam smatrana "preopasnom". Prestala sam da budem Niki Oven i postala "zatvorenik DO2572".

Pročitajte još: Nakon vožnje bicikla izgubila je dah, otišla kod lekara i saznala BOLNU ISTINU

Idilična porodica
- Imala je idilično detinjstvo i divne roditelje: majku Pam, domaćicu, i oca Eda, koji je bio knjigovođa. Bila je model i talentovana plesačica, pobednica na mnogim takmičenjima. NJena mlađa sestra bila je nadarena muzičarka, a mali brat Džoni sportista. Živeli su u Kentu.

Danas ovo izgleda neverovatno.

Stalno sam povređivala sebe  i bila u Hitnoj.

- Moj problem se javio u pubertetu, kada su moja raspoloženja naglo počela da se menjaju i počela sam redovno da se samopovređujem. Koristeći tatin brijač obrijala sam obrve, kosu, isekla trepavice... Bacala sam stvari okolo i razbijala ploče u besu. Mrzela sam sebe i htela da se povredim. Pila sam čak i sredstvo za uklanjanje korova i sve što sam mislila da mi može neštetiti. mnogo puta sam završila u Hitnoj - priča ona.

NJeni roditelji nisu znali šta se dešava sa njom.

Pročitajte još: Svi su se bojali ćutljivih BLIZNAKINJA, uništavale su sve što dotaknu, a kraj je bio MONSTRUOZAN

NJena porodica je pokušala da razgovara sa njom, ali bezuspešno. Roditelje su odveli kod psihijatra, ali ni to nije imalo koristi. Jednog dana bila je izvan sebe i uradila je nešto potpuno suludo:

Skinula sam se gola i šibicama zapalila zavese, pa legla na krevet. Spasio me je pas!
Niki Oven Foto: Printscreen / youtube / chiefexecutivevideos

- Otišla sam u sobu i skinula sam se gola. Tada sam šibicama zapalila zavesu i legla na krevet. Soba se za nekoliko minuta zapalila i prozori su eksplodirali. Soba je bila puna dima. Nisam se uplašila, samo sam htela da zapalim kuću. Ali ispred vrata sam čula kuče - Emu, i nisam smela da dozvolim da umre. Otvorila sam vrata, dohvatila je i istrčala baš u trenutku kad se plafon urušio.

Pročitajte još: Šaptao je slonovima i sve su ga slušali, a onda se dogodilo nešto NEVEROVATNO! (VIDEO)

Komšije su pozvale vatrogasce i vodenim topovima su ugasili plamen, ali voda je još više uništila  njihov dom.

- Ne znam kako su roditelji reagovali na štetu, jer su me odmah odveli u zatvor, a sve vreme su me čuvali stražari. Sledećeg dana, optužena sam za podmetanje požara. Moji roditelji su platii kauciju i posle dve  nedelje sam odvedena u bolnicu na lečenje. Posle mesec dana bila sam opet kod kuće.

Posle mesec dana vratila se kući...

Ali njeno ponašanje se nastavilo - sa 18 godina je ponovo pokušala da zapali kuću, a ovaj put je i njena majka bila u njoj. NJu nije bilo briga. Osim kuće, požar se proširio i na šumu. Srećom, njena majka je na vreme primetila dim i uspela da ga ugasi. Ćerku je opet morala da prijavi policiji, jer je morala da zaštiti ostalo dvoje dece.

Nezabeležen slučaj u pravosuđu
Nikada ranije PMS nije korišćen kao pravna odbrana, a da joj nisu prihvatili tu odbranu, bila bi u zatvoru od 12 do 15 godina. Sudija je, međutim, bio zadovoljan pravnom odbranom i njen slučaj je ušao u pravnu istoriju - bila je slobodna
Bila je optužena za pokušaj ubistva

Ovaj put, Niki je optužena za pokušaj ubistva. U zatvoru je pokušala samoubistvo, ali su je, srećom, na vreme spasili.

Dijagnoza je glasila: Neizlečivo luda!

Nekoliko meseci je provela u samici, puštali su je jednom nedeljno da napiše pismo kući. U zatvoru je razgovara la sam osam psihijatara koji su je opisivali kao "neizlečivo ludu", "opasnost po društvo". Dali su preporuku da Niki bude doživotno u zatvoru. NJenim roditeljima su rekli da imaju još dvoje dece kojima treba da se posvete.

Pročitajte još: EKSKLUZIVNO: Tanja Veljković donosi spektakularan horoskop decenije do 2030. godine!

Ali, njena majka nije odustala od nje. Ona je pronašla drugog psihijatra koji je bio uporan da doznaju odkale dolazi Nikijino "ludilo". Koristeći mamine dnevnike, na kraju su povezali njeno ponašanje sa menstrualnim ciklusom. Pronašli su specijaliste za hormonsku ravnotežu.

Majka je pronašla psihijatra koji je rešio problem čitajući mamine dnevnike!

Tada je ginekolog dijagnostikovao ozbiljan nedostatak progesterona što je rezultiralo ekstremnim predmenstrualnim sindromom (PMS). Od tada započinje lečenje progesteronom. U roku od tri nedelje Niki je bila druga osoba. U decembru 1978. godine moj advokat ju je odbranio, koji se složio da koristi PMS kao olakšavajući faktor za njenu odbranu.

Pročitajte još: ČUDESAN BEG Stanislova Kurilova i još neverovatnija SMRT ovog čudnog čoveka

Vođena svojim iskustvom, Niki želi da pomogene i drugima sa sličnim problemom. Ona već duže vreme predaje neurolingvističko programiranje (NLP), kvalifikovani je hipnoterapeut, reiki majstor. Do sada je pomogla mnogim ljudima da promene svoj život nabolje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas