Oglas
· · Komentari: 0
KRALJ

Bio je jedan od 10 najboljih bluz pevača na svetu, a ovo sigurno niste znali o Šabanu Bajramoviću (VIDEO)

Mnogima je bio jedan od najomiljenijih pevača, a malo ko zna pojedine detalje iz njegovog života

1608308660_New-Project.jpg
Foto: YouTube printscreen /neretva
Oglas

Šaban Bajramović, bio je jedan od najomiljenijih pevača romske muzike. Napisao je i komponovao je preko 700 numera, a snimio je čak 20 albuma.

Pročitajte još: Robi Vilijams umalo umro od trovanja: "Lekar to nije video u svojoj praksi"

Nakon njegovog izvođenja numere "Đelem, Đelem", numera je izabrana za himnu svih Roma na svetu, a tajm ga je proglasio za jednoh od deset najboljih svetskih bluz pevača.

Za života Šaban je tvrdio da je pročitao preko 20 hiljada knjiga. Šaban Barjamović nije voleo koncerte, bez obzira na novac. U devetnaestoj godini je, zbog ljubavi, pobegao iz vojske, pa je osuđen na tri godine zatvora na Golom Otoku. Pevanjem se počeo baviti za vreme izdržavanja zatvorske kazne, kada je u zatvoru osnovao džez orkestar. Tada za snimanje svoje muzike u Srbiji ne uspeva da nađe izdavačku kuću i zbog toga svoja dela izdaje u Sloveniji.

Njegov muzički sastav se zove Crna Mamba. Sa njima je nastupao više od 20 godina. Na lični poziv Indire Gandi nastupao je u Indiji, gde je zvanično proglašen za Kralja romske muzike.

Pročitajte još: Surovo i iskreno: Lidija Vukićević otkrila mišljenje o Milošu Bikoviću

Bio je oženjen Milicom, sa kojom je živeo u Nišu i ima četiri ćerke.. Preminuo je u svojoj 73. godini 8. juna 2008. u niškom kliničkom centru od posledica infarkta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas