Oglas
· · Komentari: 0
VREME

Biološki sat ne otkucava samo ženama, i MUŠKARCI ga imaju!

Ustaljeno je mišljenje da vreme utiče samo na žene i njihovu plodnost.

1608730465_Depositphotos_171733974_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Svi znamo da se sintagma biološki sat pre svega odnosi na žene. Ali, izgleda da ni pripadnici jačeg pola nisu izuzeti.

Za razliku od prethodnih tvrdnji da muškarac može da postane otac kad poželi, više istraživanja upozorava da što je stariji, kvalitet njegove sperme je lošiji, a smanjena je i pokretljivost spermatozoida. To sve može da ima mnogobrojne posledice: partnerka teže ostaje u drugom stanju, češće dolazi do pobačaja ploda, a može dovesti i do toga da dete oboli od autizma, Dunovog sindroma i šizofrenije.

Pročitajte još: Tinejdžeri OPTEREĆENI onim šta o njima misle drugi! A evo na šta još to utiče

Rezultati velikog američkog istraživanja, u kojem je učestvovalo više od 100 hiljada ispitanika, pokazalo je da ni jači pol nije imun na vreme. Oni su otkrili da deca u proseku imaju 59% veći rizik od non-Hodgkinova limfoma ako ima je otac stariji od 40 godina. Takođe, čeka ih i veći rizik od karcinoma prostate i dojke kad odrastu. Prema rečima stručnjaka, starenjem se kod muškaraca akumuliraju mutacije u reproduktivnim stanicama, čime se poveća šansa da dete kasnije oboli od neke bolesti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas