· · Komentari: 0
LEKOVITO BILJE

Blagodeti prirode: Čaj od OVE biljke pomaže kod prestanka MENSTRUACIJE i mnogih drugih ginekoloških problema

Lek za mnoge bolesti nalazi se upravo u prirodi.

1631018705_tea-438480_1920.jpg
Foto: Piksabej

Ječam je biljka koja se pretežno koristi za ishranu, ali ne treba zaboraviti i njeno lekovito dejstvo. Seme ječma sadrži skrob, belančevine, celulozu, zelene materije, različite fermente. Odavno se koristi u narodnoj medicini, jer je poznato da umiruje upaljenu sluznicu unutrašnjih organa, a pomaže i u jačanju i toniziranju kože.

Čaj od ječma takođe može pomoći kada su u pitanju razne tegobe poput hemoroida, kašlja, kamena u bubregu i urinarnih infekcija, kao i za mnoge želudačne i crevne probleme.

Pročitajte još: Leči NESANICU, GLAVOBOLJU i KIJAVICU: Evo kako da napravite "kafu" od jabuka

Vodeni rastvor ječmenog slada ima omekšavajuće, zaštitno dejstvo, odličan je protiv upala organizma i blagotvorno utiče na nervni sistem.

Ječam se u narodnoj medicini upotrebljava i kao sladni ekstrakt za dohranu odojčadi, kao i kod bronhitisa i kožnih problema.

Menstrualni i drugi ginekološki problemi

Ječam su nekada na različite načine davali ženama ukoliko je došlo do zastoja menstruacije ili skupljanja krvi u materici.

Obloge od vrućeg polukuvanog ječma stavljaju se ženama u donjem predelu stomaka u slučaju bolnih menstruacija. Ove obloge se prave lako - potrebno je ječam kuvati 10 minuta, staviti ga u lanenu ili platnenu vrećicu, malo prohladiti i sdržati na stomaku oko 30 minuta.

Ove obloge koriste se i protiv drugih ginekoloških bolesti poput lečenja ženske neplodnosti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.