Oglas
· · Komentari: 0
kiša i blato

BLATO je najviše prisutno tokom jeseni: Ovo je najbolji način da ga UKLONITE SA TEPIHA i ODEĆE

Da biste uklonili mrlje od blata, metoda mora biti prilagođena vrsti površine koja se čisti.

1602857084_Depositphotos_68267425_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Mnoge mrlje od blata, posebno one na pamučnoj odeći, mogu se lako ukloniti tokom normalnog pranja u veš mašini. Važno je pronaći način za one mrlje koje su problematičnije, posebno one koje su prisutne na tepihu.

Većina mrlja od blata može se lako isprati. Ako mrlje od blata nisu otpale nakon prvog pranja, verovatno će biti uklonjene drugi put. Ponekad, posebno kada pored blata na odeći postoje i mrlje od trave, vredi posegnuti za limunovim sokom ili sirćetom:     

Pročitajte još: Napravite DOMAĆI SPREJ od sastojaka koji su svima dostupni i ZABORAVITE NA PRAŠINU

delikatan materijal: zagrejte limunov sok ili limunsku kiselinu rastvorenu u vodi, uronite tkaninu i lagano trljajte; 

pamučne tkanine (nisu obojene): mrlju obrišite pamučnom krpom koju ste namočili votkom, a zatim obrišite pamučnom krpom navlaženom sirćetom;    

Kako ukloniti mrlje od blata sa tepiha ili sofe?

Mrlje od blata na laganom tepihu problem su s kojim se svakodnevno suočavaju mnogi vlasnici kućnih ljubimaca. Čišćenje tepiha može se obavljati suvo ili mokro. U slučaju blata prvo pokušavamo da očistimo mrlju suvim čišćenjem

Pročitajte još: Šta vi BACATE U ODVODE? Evo koji otpad nikako ne sme otići u naše cevi

  • sačekajte da se blato osuši;     
  • četkajte suvo blato tvrdom četkom ili tupim alatom, izvlačite komadiće zemlje usisavačem;     
  • pomešajte tečnost za pranje posuđa sa toplom vodom u odnosu 1: 1, namočite krpu i stavite je vlažnu na mrlju;     
  • nakon nekoliko minuta pokupite prljavu penu čistom krpom dok tepih ne bude čist.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas