· · Komentari: 0
ishrana

Bogato je vlaknima, antioksidantima i vitaminima: Voće koje pospešuje GUBLJENJE KILOGRAMA

Znate i sami da redovan unos voća (a i povrća) u dovoljnoj količini na dnevnom nivou dovodi do optimalnog funkcionisanja organizma.

1619001348_Depositphotos_2262657_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Međutim, ono što možda niste znali je to da redovna konzumacija pojedinih vrsta voća, dovodi do gubitka neželjenih kilograma. To voće je bogato dijetalnim vlaknima, antioksidantima, vitaminima i mineralima, što dovodi do smanjenja osećaja gladi, odnosno smanjenja obima struka, holesterola i rizika od srčanih bolesti. U redovima koji slede otkrivamo vam koje to voće nutricionisti savetuju da jedete redovno kako bi se oslobodili viška kilograma.

Pročitajte još: Tri namirnice koje pre 10 sati treba da izbegavamo

Najbolje voće za gubitak kilograma:

Grejpfrut

Voćka specifična po svom slatko gorkom ukusu, poznata je po tome što u velikoj meri potpomaže mršavljenje. Ona je izuzetno bogata vitaminom C i dijatelnim vlaknima. Prema istraživanju, osobe koje su unosile pola grejpa u organizam pre obroka gubile su znatno brže kilograme, na istom režimu ishrane od onih koji to nisu praktikovali. Uz doručak je poželjno pojesti jednu polovinu grepa, a pre ručka drugu polovinu. Možete ga konzumirati i u obliku soka.

Foto:Pixabay

Lubenica

Lubenica predstavlja odličan izvor vitamina C, minerala i svakako vode. Dve kriške lubenice na dnevnoj bazi utiču na povećanje osećaja sitosti i smanjuju efikasno telesnu težinu. Likopen koji se nalazi u lubenici pomaže takođe u smanjenju visokog šećera u krvi (hiperglikemije). Na svakodnevnoj bazi je potrebno da konzumirate jednu do dve kriške lubenice sat vremena pre ručka.

Pročitajte još: Zašto je JOGURT jedna od ključnih namirnica za razvoj IMUNITETA?

Limun

Limun je pun vitamina C, zbog čega predstavlja snažan antioksidans. Naučne studije potvrđuju da ekstrakt kore limuna smanjuje telesnu težinu i akumulaciju, povećavajući oksidaciju masti. Detoksikacija uz pomoć limuna dovodi ne samo do smanjenja telesne težine, već i do smanjenja obima struka, kukova, rezistencije na insulin i procenta telesne masnoće. Ujutro je potrebno pre doručka da popijete 2dl soka od limuna, sa jednom kašičicom meda.

Foto: Pixabay

Jabuke

Jabuke su bogate beta-karotenom, vlaknima, vitaminima i mineralima. Konzumacija bilo cele jabuke ili soka od jabuke pokazuje obećavajuće rezultate u postupku mršavljenja. Osobe koje redovno jedu jabuke, u manjoj meri pate od gojaznosti od onih koje nemaju običaj da svakodnevno pojedu jabuku. Takođe jabuke se smatraju antioksidantima, što znači da smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Dnevno je potrebno pojesti svega jednu jabuku, pre ručka.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.