Oglas
· · Komentari: 0
UŠI

Bolji su od TABLETA, ali su podjednako OPASNI za zdravlje

Maska za oči i češići za iši su bolji izbor od tableta za spavanje, ali...

1611404355_Depositphotos_201328704_l-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Čepići za uši su siguran i pristupačan način poboljšanja kvaliteta sna ukoliko se spava u bučnom okruženju, pokazuju istraživanja. U nekim slučajevima, upotreba čepova za uši, zajedno sa maskom za oči, znatno može da poboljša san.

Pročitajte još: Ova namirnica će ublažiti gasove i nadutost, a svi je imamo u kući

Čepići za uši, takođe, mogu da povećaju nivo melatonina, hormona koji je veoma važan za san. U poređenju sa nekim drugim metodama koje pospešuju san, čepići za uši imaju manje nuspojava. Na primer, tablete za spavanje mogu imati niz nuspojava, kao što su vrtoglavica i dnevna pospanost.

Česta upotreba izaziva vosak u ušima.

Ipak, ni čepići za uši nisu sasvim bezopasni. Jedan od mogućih rizika njihove upotrebe je nakupljanje ušnog voska. Ušni vosak ili cerumen je voštana supstanca koja pomaže u zaštiti ušnog kanala od vode, bakterija i drugih štetnih nečistoća, ali ako ga ima previše može da ošteti sluh.

Pročitajte još: Umor, nestabilna težina, problemi sa zdravljem: Šta sve ukazuje na to da se malo krećemo?

Takođe, moguće je da redovna upotreba čepića za uši uzrokuje infekciju uha.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas