· · Komentari: 0
Kultura

Bordoni u Beogradu: Balet majstor iz Italije vodi časove klasičnog baleta

Institut za umetničku igru organizovaće intenzivne časove klasičnog baleta pod nazivom Winter Intensive Masterclass – klasičan balet od 18. do 23. januara 2021. godine koji će voditi Balet majstor iz Italije Odoardo Maria Bordoni.

1611144303_139291359_323721662256708_1867658813593081161_n.jpg
Foto: Privatna arhiva

Winter Intensive Masterclass – klasičan balet obuhvataće vežbe klasičnog baleta po Vaganova sistemu s akcentom na tehničkim zahtevima i njihovom savladavanju, časovima podrški i repertoara.

Intensive Ballet Masterclass namenjen je učenicima Osnovnih baletskih škola (3 i 4 razred), učenicima Srednjih baletskih škola (1, 2, 3 i 4 razred) i profesionalnim igračima.

Foto: Privatna arhiva

Odoardo Bordoni diplomirao je ne Dance Natioanl Academy, nakon čega nastavlja usavršavanje na koreografskoj Akademiji A.J Vaganova u Sankt Petersburgu. Završna teza njegovog rada bila je Metodologija klasičnog baleta i duetska igra. Nakon toga nastavlja specijalizaciju iz koreografije na Lenjingradskom konzervatorijumu Rimski Korsakov gde se bavi obnovom i nasleđem baleta Petipa i Fokina.

U Tetru Kirov odigrao je najznačajnije solističke uloge u Labudovom jezeru, Don Kihotu, Talisman, Korsaru, Bajaderi i dr.

Poslednjih godina posvetio se koreografskom radu, a kao predavač gostuje na prestižnim ustanovama u Italiji i Rusiji.

Za više informacija pozovite (011) 41 40 421 svakog radnog dana počev od 11. januara u periodu od 9.00 do 17.00 časova.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.