Oglas
· · Komentari: 0
LEKOVITI PREPARATI

Briše HOLESTEROL iz organizma! Evo kako deluje JEČMENA VODICA

Ječam je žitarica koja obiluje vitaminima B kompleksa, magnezijumom, manganom, selenom, cinkom, proteinima, dijetalnim vlaknima, a sve ovo možete da iskoristite ako napravite ječmenu vodu.

1598010029_jecam.png
Foto: Pixabay
Oglas

Ječam se svrstava među najzdravije žitarice.  On snižava nivo šećera  i pomaže u održavanju telesne težine, jer pruža dugotrajan osećaj sitosti. Odličan je čistač organizma zbog specijalnog odnosa dijetetskih vlakana. 

Pročitajte još: GRICKANJE NOKTIJU nije ZDRAVO: Ovi saveti će vam pomoći da ZABORAVITE NA OVU NAVIKU

Snižava loš holesterol i značajno ubrzava metabolizam organizma

Ovaj lekoviti napitak ima moć i da snizi holesterol. Obzirom na to da sadrži dosta nerastvorivih vlakana, ječmena voda reguliše nivo lošeg holesterola u krvi i tako pozitivno utiče na kardiovaskularno zdravlje. Pored toga, ječmena voda čuva srce i time što preventivno deluje na nastanak arteroskleroze.

Pročitajte još: ŠOKANTAN ZAKLJUČAK: Ako DETE mnogo boravi u kući imaće VELIKI zdravstveni PROBLEM

Pored toga, ovaj napitak ubrzava metabolizam masnoća. Da biste ubrzali mršavljenje, pijte 3 čaše ječmene vode na dan.

Kako pripremiti ječmenu vodu

Isperite ječam pod mlazom vode, a zatim ga potopite i ostavite da stoji u vodi najmanje četiri sata dok semenke ne nabujaju. Procedite ječam i pomešajte šoljicu ječma i 750 mililitara vode. Stavite na vatru i kuvajte dok ne počne ključati, zatim smanjite temperaturu i ostavite poklopljeno na laganoj vatri da ključa oko 45 minuta do sat vremena, dok zrna ne omekšaju.

Pročitajte još: Budite sigurni da je HRANA U FRIŽIDERU ISPRAVNA: STRUČNJACI kažu da pratitie ove SAVETE i ne kockate se sa ZDRAVLJEM

Ostavite da se ohladi, pa procedite. Pijte 1 do 2 šoljice proceđene ječmene vode na dan. Ukoliko želite da poboljšate ukus ovog napitka, dodajte malo limunovog soka ili meda.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas