Oglas
· · Komentari: 0
recept

Brz i lak recept za ukusno pecivo: Rolnice sa sirom

Ideja za užinu ili večeru.

1619164944_Untitled.jpg
Foto: Printscreen/ Didy Kitchen
Oglas

Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didi kičn, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.

U vanglicu stavite 20 gr. kvasca, 100 ml. toplog mleka, 50 ml. tople vode, jednu punu kašiku kiselog mleka, 5 kašika ulja i kašičicu šećera, promešajte da se kvasac lepo istopi, pa dodajte malo po malo 340 gr. brašna i pola kašičice soli.

Pročitajte još: Ideja za ukusnu večeru: Gužvara sa mesom, ajvarom i sirom (RECEPT)

Zamesite testo i ostavite sa nadolazi (dok se ne udvostruči). Dok testo nadolazi u jednu činiju narendajte 50 gr. margarina 120 gr. feta sira, ubacite jednu kašiku pavlake, jedno belance i sve lepo promešajte. Kada je testo nadošlo, premesite ga, stavite na pobrašnjenu radnu površinu, razvucite u pravougaoni oblik, premažite filom, poređajte šunku u 2 reda, isecite na trake širine 4 - 5 cm. i svaku traku urolajte.

Pročitajte još: Ukusan, sočan, pikantan - oduševite goste fantastičnim pređelom: Jednostavni rolat sa ajvarom (FOTO)

Poređajte rolnice u pleh oblozen pek papirom, ostavite ih da nadolaze 15 minuta. Pre pečenja, premažite ih mešavinom žumanceta i 3 kašike vode i pospite susamom. Ubacite u zagrejanu rernu na 230° - 240° i pecite ih oko 15, 20 minuta, u zavisnosti od rerne.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas