Oglas
· · Komentari: 1
VEČERA

BRZA i ZDRAVA večera: Zapečeni karfiol u rerni (FOTO)

Dosadio vam je sendvič, a ne jedu vam se ostaci od ručka?

1604998977_karfuiol.jpg
Foto: A. M.
Oglas

Karfiol u rerni se sprema izuzetno lako, a čitav postupak traje oko 45 minuta. Karfiol je izuzetno zdrava namirnica, a pošto je bogat vlaknima odličan je za ljude koji vode računa šta jedu ili drže dijetu.

Pročitajte još: Nešto POTPUNO drugačije: SARME sa ŠNICLAMA i peršunom (FOTO)

Zlatna boja Foto: A. M.

Sastojci:

  • karfiol za dve osobe
  • parmezan
  • buter
  • prezle
  • 1/2 čaše jogurta
  • 1/2 mleka
  • 2 jajeta
  • 2 kašike pavlake

Priprema:

Karfiol u rerni može da se pripremi na dva načina. U obe varijante se karfiol prvo obari u slanoj vodi, ocedi i osuši. Onda se nožem naprave zarezi i u njih se ubace listići butera.

Pospe se prezlama i stavi u rernu.

Najjednostavniji i najzdraviji način je da se karfiol opere, očisti od lišća i tvrdog korenja i stavi u pleh postavljen paprirom za pečenje. Karfiol se odozgo pospe se sa prezlama, a rerna se prethodno uključi i karfiol se peče dok ne porumeni, dobije zlatnu boju, a to obično traje do 45 minuta. Izvadi se, malo ohladi i jede sa parmezanom.

Zdravija ili ukusnija varijanta? Foto: A. M.

Drugi recept je ukusniji, a podrazumeva da se pre pečenja karfiol prelije umućenim, jogurtom, pavlakom, mlekom i jajima. Ovako zapečen karfiol dobije ukusnu koricu i jede se, takođe, sa parmezanom.

Pročitajte još: TRADICIJA: Zašto u nedelju uveče ne bi probali KROMPIR u ČAKŠIRAMA?

Za karfiol se kaže da je čuvar srca, ali i da štiti od kancera.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas