Oglas
· · Komentari: 0
PREVENCIJA

Budite PAŽLJIVI! Evo kako treba postupati sa odećom osobe ZARAŽENE KORONA VIRUSOM

Uprkos brojnim studijama, još uvek nemamo pouzdane informacije o zadržavanju virusa na odeći...

1610404633_covid-19-5010565_960_720.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Uprkos svetskoj pandemiji korona virusa, i dalje imamo malo podataka o ponašanju virusa kada dođe u kontakt sa našom odećom. Ovo seposebno odnosi na odeću zaraženih osoba u našoj okolini.

Pročitajte još: SUPERŽENA živi na ivici: Evo koliko je opasno biti MULTITASKING osoba

Iako je zvanično dužina opstanka korona virusa na tkanini za sada nepoznata, mnogi medicinski stručnjaci veruju da na mekim površinama verovatno opstaje kraće.

Pročitajte još: MILICA zna najveću tajnu života: Recept za sreću i otkriva nama

Donosimo vam nekoliko saveta za postupanje sa odećom osobe koja je zaražena korona virusom, posebno ukoliko je reč o našem ukućaninu:

  • Očistite odeću zaraženog, posteljinu, peškire za kupanje i za ruke uobičajenim deterdžentom za pranje veša i vodom ili mašinskim pranjem na 90 stepeni uobičajenim deterdžentom za domaćinstvo i temeljno ih osušite
  • Kontaminiranu posteljinu stavite u vreću za pranje veša
  • Nikako ne tresti prljavu odeću i izbegavati da kontaminirani materijali dođu u dodir sa kožom i odećom
  • Potrebno je koristiti rukavice i zaštitnu odeću pri čišćenju površina ili rukovanju odećom ili posteljinom zaprljanom telesnim tečnostima
  • Možete koristiti ili rukavice za čišćenje ili rukavice za jednokratnu upotrebu pri kontaktu sa zaraženim
  • Nakon upotrebe, rukavice za čišćenje treba očistiti sapunom i vodom i dekontaminirati ih asepsolom
  • Rukavice za jednokratnu upotrebu treba odbaciti nakon svake upotrebe. Pre i nakon uklanjanja rukavica, operite ruke.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas