Oglas
· · Komentari: 0
TRUDNOĆA

Čak i najmanja količina ALKOHOLA u TRUDNOĆI izaziva STRAŠNE POSLEDICE

Ako ste se pitali koliko alkohola je dozvoljeno u trudnoći ovaj tekst daće vam odgovor.

1599641543_Depositphotos_217508910_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Istraživanja su pokazala da i najmanja količina alkohola može da ošteti fetus, a ta činjenica bez sumnje izaziva strah kod svih trudnica koje povremeno popiju čašu vina.

Iako je ova teorija potvrđena bezbroj puta stručnjaci su hteli još jednom to da dokažu i objasne kakve su sve posledice.

Ono što se može dogoditi je fetalni alkoholni sindrom - stanje koje proizlazi iz prenatalnog izlaganja alkoholu, a može dovesti do problema s učenjem, srčanih i plućnih problema.

Pročitajte još: Farbate se, a BEBA je na putu, PRESTANITE to da radite bar tokom PRVA TRI MESECA! Ovo je razlog!

Foto: Depozit

One žene koje povremeno popiju čašu alkohola tokom trudnoće trebale bi više pažnje da posvete činjenici da i najmanja količina čini štetu i može razviti probleme sa:

  • rastom i razvojem
  • učenjem 
  • koncentracijom 
  • pažnjom
  • hiperaktivnosti
  • motorikom i ravnotežom
  • jetrom, bubrezima, srcem (i još nekim organima)
  • sluhom i vidom

Pročitajte još: TRUDNICE koje koriste KANABIS zbog jutarnje mučnine RIZIKUJU strašan POREMEĆAJ

Takođe, bebina glava, oči i usne mogu biti manje nego uobičajeno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas