Oglas
· · Komentari: 0
SLATKO

Čaroban kuglof sa pistaćima: Raj za oči i blaženstvo za usta!

Potrebno je samo 50 grama pistaća!

1616157221_Depositphotos_152768726_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Kuglof sa pistaćima i čokoladom se priprema sat vremena, a neophodno je samo nabaviti modlu za kolač. Ukoliko nemate okruglu modlu, sipajte smesu u pleh.

Pročitajte još: Napravite laganu večeru: Obrok salata sa tunjevinom (FOTO)

Potrebno je:

  • 130 g čokolade za kuvanje
  • 160 g šećera
  • 120 g margarina ili maslaca
  • 6 jaja
  • 40 g šećera u prahu
  • 130 g brašna
  • 100 g kandiranog voća (brusnica, ananas)
  • 50 g očišćenih pistaća
  • 150 g mlečne čokolade
  • kesica praška za pecivo

Na pari otopite čokoladu za kuvanje, zajedno sa margarinom (maslacom) i šećerom. Zatim skinite posudu sa šporeta i umutite u njoj žumanca i prašak za pecivo, da masa bude fina, penasta. Odvojeno umutite belanca u čvrst sneg i dodajte šećer u prahu, a zatim i brašno.

Pročitajte još: Ovom pitom ćete SVEKRVU ostaviti BEZ REČI, a TAJNA je u dekoraciji (FOTO)

Mešajte lagano, kao penu da mešate.

Lagano, mešajući ručno, sjedinite obe smese i dodajte kandirano voće. Silikonski kalup premažite margarinom i u njega sipajte pripremljenu smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta.

Pročitajte još: Kolač sa makom: Ukusan, sočan i lako se pravi (FOTO)

Kolač izvadite iz kalupa tek kada se ohladi i preko njega prelijte otopljenu mlečnu čokoladu. Sitno iseckane pistaće pospite preko mekane čokolade i stavite u frižider da se malo stegne.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas