Oglas
· · Komentari: 0
male tajne

Često je zaboravljamo: Saveti za efikasno ČIŠĆENJE MIKROTALASNE

Čišćenje kuće, a kuhinje posebno ne predstavlja lak poduhvat.

1603111783_Depositphotos_61031333_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Svi ti podovi, prozori, sudopere, šporeti i kade nekako dođu prvi na scenu, a mikrotalasna se lako previdi. I pre nego što ste se okrenuli, došli su vam gosti i vi planirate da napravite neko brzinsko jelo za sve vas. Međutim, mirisi ustajale pice ili kokica vas guraju tri koraka unazad od vaše mikrotalasne.

Ali ne očajavajte, uz male korisne trikove lako ćete je očistiti i ona će opet biti spremna za korišćenje.

Limun

Neverovatna svojstva limuna čine čuda u smrdljivim mikrotalasnim pećnicama. Sve što treba da uradite jeste da limun prepolovite na pola i iscedite sok u posudu u koju ćete dodati i dve čaše vode. Dodajte potom mešavini i drugu polovinu limuna i programirajte da se greje 3 minuta. Nakon ovog će vam trebati suva krpa da obrišete zidove u unutrašnjosti mikrotalasne, a najbolja stvar od svega je što je ona izvrsno mirisati.

Pročitajte još: PEŠKIR je MAGIČNO REŠENJE za čišćenje NAJPRLJAVIJE stvari u kući

Sirće i soda bikarbona

Ultimativna pomoć u kuhinji je svakako sirće. Ako vam se dogovilo da vam iscuri sos na tanjir u mirkotalasnoj ili se neka druga hrana zalepila na zidovima, belo sirće je vaš najbolji prijatelj. Unutrašnjost mirkotalasne isprskajte belim sirćetom i ostavite neko vreme da deluje. Zatim napravite pastu sa jednakim udelom sobe bikrabone i deterdženta za sudove i upotrebite na najupornijim mrljama.

Pročitajte još: Od jedne POMORANDžE napravite kutiju ŽELE bombona, a recept je baš JEDNOSTAVAN

Soda bikarbona i voda

Magična kombinacija koja je pogodna za redovnije čišćenje mikrotalasne pećnice. Potrebno je od ova dva sastojka napraviti smesu koja se može razmazati po unutrašnjosti mikrotalasne. Potrebno je ostaviti da deluje preko noći i samo na kraju dobro isprati sodu jer zna da ostavi tragove.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas