Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

Često nosite patike ili cipele bez čarapa: Jako loša odluka, evo zbog čega

Jeste li ikada nosili patike ili "slip-on" cipele, na primer, bez čarapa? Zasigurno jeste. Jednom, dvaput, više puta...

1617549337_feet-4891037_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Ako vam je to ipak neka navika koju ne menjate, na primer na prelazu godišnjih doba, vaše zdravlje je u opasnosti, upozorenje je koje stiže sa College of Podiatry.

Noga se znoji, a ako ne nosite čarape, znoj se neće apsorbovati u čarape i tako ćete stvoriti idealne uslove za razvoj atletskog stopala.

Pročitajte još: Šta se OPASNO može desiti ako nosite iste cipele svaki dan?

Mnoga obuća koja se danas proizvodi, iako je označena kao kožna, može imati sintetičke materijale na gazištu, što može sa vremenom da prouzrokuje razvoj gljivične infekcije, smrdljiva, ali i bolna stopala.

Pročitajte još: Trik koji će vas oduševiti: Evo kako da za 10 sekundi uvučete pertle (VIDEO)

Osim toga, lakše ćete "zaraditi" urasli nokat, što može biti vrlo bolno i neugodno stanje, zato je puno bolja opcija ne nositi zatvorenu obuću na gola stopala, bez čarapa, posebno ne za vreme letnjih meseci kada se noga pojačano znoji, a uz vlagu i više temperature, gljivice će se "rado" razvijati na vašim stopalima i prouzrokovati neugodne simptome i oboljenja, poručuju stručnjaci.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas