· · Komentari: 0
koža oko očiju

Često pravimo ove GREŠKE koje utiču na stvaranje BORA OKO OČIJU

Greške koje pravi većina žena često su nenamerne.

1602248785_Depositphotos_180649550_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Kako je koža oko očiju izuzetno tanka i krhka, potrebna je posebna pažnja kako se ne bi narušio balans njene barijere.

Mnoge žene, nenamerno i često sa zapravo dobrim namerama, prave neke razorne greške tokom rutine nege kože, što doprinosi prevremenom starenju kože.

Pročitajte još: BOB je HIT ove sezone: Kako stilizovati popularnu KOSU IZNAD RAMENA

Izbegavajte sledeće tri greške:

1. Nasilno primennjujete proizvode

Trljanje područja oko očiju, tokom nanošenja kreme ili tokom uklanjanja šminke može prouzrokovati upalu i oštećenje kapilara, što može dovesti do ozbiljne hiperpigmentacije područja. Za uklanjanje šminke sa očiju, uronite tufer za uklanjanje šminke u micelarnu vodu, a zatim ga samo prislonite na oko na nekoliko sekundi. Jednom kada su maskara i olovka za oči počeli da se rastvaraju, možete ih ukloniti nežnim pokretima. Prilikom nanošenja seruma i krema koristite nežne pokrete.

2. Pogrešno ste izabrali kremu

Posle 40 godina, jednostavna hidratantna krema za oči nije dovoljna. Verujte formulama bogatim antioksidantima, poput vitamina C, ako želite da smanjite pojavu podočnjaka ili retinola i hijaluronske kiseline ako želite da smanjite pojavu bora. Ako vam je glavna briga otok oko očiju, ubacite kremu za oči sa kofeinom u rutinu nege kako biste podstakli mikrocirkulaciju.

Pročitajte još: DIJETA ZA BLISTAV TEN: Ovakav način ISHRANE delovaće pozitivno na VAŠU KOŽU

3. Zaboravljate zaštitu od sunca

Svakodnevna primena kreme za sunčanje jedan je od najefikasnijih i najpametnijih poteza koje možete uraditi u borbi protiv vremena. Obogatite svoj beauty arsenal specijalizovanom kremom za sunčanje, koja će zaštititi kožu od štetnih UV zraka, istovremeno ojačavajući kožnu barijeru, zahvaljujući svojim hidratantnim agensima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.