Oglas
· · Komentari: 0
ukusno

Četiri jednostavna rešenja da hlab ostane duže svež

Hleb je mnogima važan deo ishrane.

1627305476_bread-4183225_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Znamo svi koliko svež i hrskav hleb može da bude ukusan.

Kako da onda održimo tu svežinu i ukus hleba što duže?

Najbolji načini da hleb ostane svež

Zamrznut hleb

Zamrzavanje hleba je ubedljivo najbolji način da ga sačuvate u stanju u kojem ste ga kupili, hrskave kore i meke unutrašnjosti. Na ovaj način produžićemo mu svežinu. Možete da stavite hleb u zatvorenu kesu sa zatvaračem, potiskujući što više vazduha i potom da ga stavite u zamrzivač. Predlaže se da kada želite da ga jedete, stavite u rernu i sačekate da se "otopi". Važno je da ga nakon jednog odmrzavanja više ne zamrzavamo opet.

Pročitajte još: Pravimo dve greške kada spremamo SMRZNUTO POVRĆE: Povećajte hranljive materije

Kutija za hleb

Adekvatna kutija za hleb stvoriće okruženje koje uravnotežuje vlažnost i cirkulaciju vazduha. Što više hleba stavite u kutiju za hleb, to je veći nivo vlažnosti vazduha, zato nemojte da pretrpavate kutiju.  Izbegavajte da hleb skladištite u papirnatoj vrećici jer će zadržati vlagu i uništiti koru.

Umotajte hleb u foliju ili plastiku

Čuvanje hleba na radnoj površini u plastičnoj vrećici ili u foliji pomoći će mu da traje duže.

Izbegavajte frižider

Hleb ne bi trebalo da stoji u frižideru.

Pročitajte još: Formula za SALATU u ŠEST koraka: Tekstura i neočekivani sastojci su ključ dobrog ukusa!

Nisu svi hlebovi, recimo baget užeg oblika i sa nedostatkom masti brže će postati bajat i trebalo bi daga pojedemo tok dana kada je i napravljen.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas