· · Komentari: 0
PROLEĆE

Četiri vežbe koje će vas preporoditi, a rade se na tepihu

Ako vas je slomio prolećni umor, osećate se bezvoljno i tromo, znači da je pravo vreme za trening.

1617956582_Depositphotos_383629738_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Za početak je najvažnije da povratite energiju, pa vam predlažemo da fizičku aktivnost započnete laganim vežbama koje će vas relaksirati i podići.

Pročitajte još: Jednostavan TEST kojim ćete proveriti u kom su stanju vaši MIŠIĆI

Ovo je kombinacija pilatesa i joge, nije intenzivna i odlična je za sve generacije, za početnike u vežbanju i za one koji se, posle kraće ili duže pauze, ponovo rekreativno aktiviraju. Posle vežbi se obavezno istegnite.

Prva vežba

Spustite prostirku na pod, lezite na leđa i raširite ruke, tako da vam u laktovima budu savijene pod uglom od 90 stepeni. Noge raširite, ali stopala neka vam budu spojena, kao da pravite krug nogama. Udahnite i polako podižite karlicu brojeći do pet. Zatim izdahnite i spuštajte karlicu brojeći ponovo do pet.

Foto: Depozit

Druga vežba

Ostanite na leđima. Stopala neka vam budu razdvojena malo više od širine ramena, a ruke raširite i savijte pod uglom od 90 stepeni u laktovima. Nagnite karlicu udesno, udahnite brojeći do pet. Izdahnite vraćajući se u početni položaj, brojeći do pet. Isto uradite i za levu stranu.

Brojte do pet, vežbajte polako.

Treća vežba

Sedite. Desnu nogu ispružite u ravni sa ramenima i držite je čvrsto uz prostirku, a levu ispružite držeći je rukama sa zadnje strane, pa je pružajte uvis brojeći do pet. Spuštajte je lagano brojeći do pet. Zamenite strane i sve ponovite.

Pročitajte još: Ova devojka je odustala od traženja partnera preko aplikacije, pa je probala drugačiju metodu - hrabru i otvorenu (VIDEO)

Četvrta vežba

Ispružite obe ruke iznad glave, držeći tegove tako da vam širina ruku bude u širini ramena. Zatim se spustite tako da vam desno koleno bude pod uglom od 90 stepeni, dok se levo potpuno oslanja na podlogu. Udahnite brojeći do pet, pa rotirajte telo udesno. Vratite se u početni položaj, uz izdah i brojanje do pet. Zamenite noge i ponovite isto.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.